Pinot Bianco MYO Friuli Colli Orientali Zorzettig

Pinot Bianco MYO Friuli Colli Orientali Zorzettig

Meer wijnen & info van Vini Zorzettig

Smaak omschrijving:
Vol, zacht fris, rond en verleidelijk. Boordevol zachte tonen van rijpe, frisse golden delecious, scheutje meloen en frisse, zachte rijpe peer. De afdronk van deze wijn is lang, vol, zacht, fris en krachtig. Heerlijk in combinatie met gevogelte en kalfsvleesgerechten...
 
Het bedrijf van de familie Zorzettig ligt in het hart van de wijnstreek Friuli. Dit wijngebied ligt in het noordoosten van Italië en grenst aan Slovenië. De combinatie van streek eigen druivenrassen, zoals Ribolla, Friulano, Refosco, Schipetino en een aantal zeer eigenzinnige wijnmakers, levert originele, onderscheidende wijnen op die je niet snel ergens anders zult vinden.

De Zorzettig’s zijn al generaties lang met druiven en wijn bezig. Begin van de jaren zestig is Min Zorzettig begonnen met het maken van wijn, tot die tijd werden de druiven verkocht aan collega’s. Zorzettig staat nu onder leiding van Min’s dochter, Annalisa Zorzettig.
Het bedrijf bezit in totaal 110 hectare aan wijngaarden waar hard gewerkt wordt. Dat is ook terug te zien aan de modern ingerichte wijnkelder voorzien van ‘state of the art’ wijnmaak apparatuur. Bovendien zijn er de laatste jaren weer talloze olijfbomen aangeplant, om het biologisch evenwicht in de wijngaarden te verbeteren. Er wordt al jaren geen gebruikt meer gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, gewerkt met lichte machines in de wijngaard zodat het natuurlijke bodemleven zo min mogelijk wordt verstoord. En wordt er steeds meer gebruik gemaakt van natuurlijke materialen.

Pers
Zorzettig is een bedrijf om in de gaten te houden. Door de Gambero Rosso* is het bedrijf daarom ook al meerdere keren getipt vanwege de uitstekende prijs-kwaliteit. *Gambero Rosso is een vooraanstaande Italiaanse wijngids.
Artikelnummer 858308
Soort Witte wijn
Land Italië
Gebied Friuli Venezia Giulia
Plaats Colli Orientali del Friuli
Wijnhuis Vini Zorzettig
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Bianco
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...