Pinot Grigio 'Le Torre'  IGP Paololeo

Pinot Grigio 'Le Torre' IGP Paololeo

Meer wijnen & info van Cantine Paololeo

Smaak omschrijving:
Een heerlijke volle en exotische Pinot Grigio uit het zuiden van Italië. Het geheim van deze Pinot Grigio? De toevoeging van 15% Fiano, deze druif zorgt voor extra smaak diepgang, spanning, finesse, mineraliteit en geeft deze wijn zijn 'wauw' factor! Dé Ideale apertitief wijn om door te schenken bij Europese en Aziatische klassiekers zoals Vitello Tonnato, Paella, Sushi, Sashimi en frisse, niet te pittige, Aziatische (fusion) gerechten.
 
Le Torre
De naam van de wijn en het etiket zijn geinspireerd op de oude monumentale uitkijktorens die verspreid aan de kust van Puglia staan. Deze wachttorens ('Le Torre') werden in vroeger tijden gebruikt om vijandelijke schepen uit het oosten tijdig te signaleren en uit te schakelen.

De provincie Puglia wordt ook wel de hak aan de Italiaanse laars genoemd. Het landschap van Puglia is voor het grootste deel vlak en kenmerkt zich door uitgestrekte korenvelden, olijfboom– en wijngaarden. Deze zuidelijke provincie kent veel druivenrassen die door de Grieken en andere overheersers zijn geïntroduceerd. Druivenrassen zoals primitivo, negroamaro, nero di troia, malvasia nera houden van de Pugliaanse warmte. De wijnen zijn dan ook donker van kleur, rijp, zwoel en vol van smaak, met kenmerkende Zuid-Italiaanse kruidigheid.

Paolo Leo's wijnmaak geschiedenis omvat vijf generaties van liefde en hartstocht voor Puglia en zijn wijnen. Het bedrijf is gevestigd in het hart van Puglia, halverwege de steden Brindisi en Lecce. De familie bezit twintig hectare wijngaarden. In de jaren tachtig nam Paolo het bedrijf van zijn vader over en bouwde een nieuwe wijnmakerij. De wijnmaak filosofie van Paolo Leo is om in harmonie met de natuur te werken en alleen in te grijpen wanneer nodig om ervoor te zorgen dat elke wijn zijn unieke persoonlijkheid tot uitdrukking kan brengen.

Het geheim van deze Pinot Grigio?
Om deze wijn extra smaakdiepgang en complexiteit te geven heeft wijnmaker Nicola Leo 15% Fiano aan deze wijn toegvoegd. Dit zorgt voor extra fruit, finesse, fraicheur en mineraliteit.

De druif Fiano: Wie ken't 'm niet?
Een Zuid-Itliaans druivenras met een lange historie, de Romeinen maakten er al wijn van. Fiano is jarenlang vergeten en genegeerd geweest. Maar is de laatste jaren als kwaliteitsdruif herontdekt.
Moderne wijnnmaaktechnieken (koeling) en goed wijngaard management (beperking van de rendementen) halen het beste uit deze druif naar boven. Het levert een wijn op die sappig, fris, vol en exotisch van smaak is. Ja, die Romeinen wisten wel wat lekker was.
Artikelnummer 854808
Soort Witte wijn
Land Italië
Gebied Puglia
Wijnhuis Cantine Paololeo
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Grigio
Druif 2 Fiano
% Druif 1 85
% Druif 2 15
Houtgebruik Nee
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...