Villa Pozzi Pinot Grigio

Villa Pozzi Pinot Grigio

Smaak omschrijving:
Heerlijk fris, vol, exotisch van smaak. Rijp exotisch fruit zoals ananas, sinaasappel, rijpe perzik en peer. De afdronk is licht kruidig door de kenmerkende grigio kruidigheid. Als aperitief om door te schenken bij vis-, schaaldier-, gevogelte gerechten en salades uit de Europese- en Aziatische keuken.
 
Villa Pozzi is afkomstig van het Italiaanse eiland Sicilië en ligt in de buurt van de stad Marsala. Dit prachtige stadje ligt op het westelijke deel van het het eiland. Sicilië is Italië in een snelkookpan! Alles op dit eiland lijkt wat mooier, lelijker, lekkerder en heftiger dan in de rest van het land. En dit geldt zeker voor de wijnen. Van de zoete Marsala, de beendroge wijnen van Grillo druif tot de frisse rode wijnen rond de Etna en de zondoorstoofde, volle zwoele rode wijnen van 'zwarte duivel' druif Nero d'Avola.

De grote variatie op het gebied van wijn gaat hand in hand met de diversiteit van de Siciliaanse keuken, met lokale delicatessen als: Caponata, vis-cousous, gegrilde zwaardvis en vitrines vol superverse dolci waarvan de beroemdste, de met ricotta gevulde, Canolli.
Artikelnummer 853301
Soort Witte wijn
Land Italië
Gebied Sicilia
Wijnhuis Cantine Europa
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Pinot Grigio
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...