Pinot Gris De Wijngaardsberg

Pinot Gris De Wijngaardsberg

Smaak omschrijving:
Zeer subtiele rosé kleur. Niet alleen subtiel in kleur maar ook smaak. Die is zacht droog en zeer verfijnd met kenmerkeinde Pinot Gris kruidigheid en subtiele tonen van geconfijt fruit. Dit Nederlands wijnmaken op top niveau! Heerlijk als aperitief en breed inzetbaar bij vis-, groente- en witvlees gerechten uit de Europese en Aziatische keuken.
 
Jules Nijst eigenaar, wijngaardenier en wijnmaker van Domein de Wijngaardsberg, gaat voor zijn wijnen niet over een nacht ijs! Kwaliteit, kennis en het maken van topkwaliteit wijnen staan bij Jules voorop. De naam van de het bedrijf ‘Wijngaardsberg’ zegt veel over de locatie van de wijngaard. Tijdens de Romeinse tijd stonden hier al druivenstokken aangeplant en werd er volop wijn gemaakt. De wijngaard werd in 2004 aangeplant en is in de loop der jaren gegroeid naar 4 hectare.

Jules beseft als geen ander dat zijn wijnen in de wijngaard worden gemaakt. De wijngaarden worden met dezelfde toewijding als een Japanse Bonsai tuin onderhouden om uiteindelijk druiven van de hoogste kwaliteit te kunnen oogsten. De wijnmakerij is brandschoon en voorzien van de beste wijnmaak apparatuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Domein Wijngaardsberg in relatief korte tijd zich een plaats bij de allerbeste wijndomeinen van Nederland heeft weten te veroveren.
Artikelnummer 862600
Soort Witte wijn
Land Nederland
Smaaktype fruitig, soepel, aromatisch
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Gris
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...