Pionero Cabernet Sauvignon Reserva Viña Morandé (0,1875 L.)

Pionero Cabernet Sauvignon Reserva Viña Morandé (0,1875 L.)

Meer wijnen & info van Viña Morandé

Smaak omschrijving:
Sappig en toegankelijk van smaak met kersen, cassis, bramen en een vleugje laurier kruidigheid. Een heerlijke begeleider van verschillende roodvlees gerechten, bij voorkeur van de grill. Een wijn die ook prima 'los' van de maaltijd gedronken kan worden.
 
Viña Morandé - Pioneering Spirit - Pionero
De naam van deze wijn is geïnspireerd op het pioniers werk dat Pablo Morandé in de Casa Blanca Valley verrichte. Het zijn stuk voor stuk wijnen die soepel en toegankelijk zijn en passend bij iedere gelegenheid.

Viña Morandé is een pionier binnen de Chileense wijnbouw. Pablo Morandé , die het bedrijf in 1996 oprichtte, is een van de 'godfathers' van de moderne Chileense wijnbouw.
Begin jaren '80 pionierde hij in de Casablanca Valley door hier als eerste wijngaarden aan te planten. Hij werd door iedereen voor gek verklaard! Het zou er veel te koud zijn om druiven te verbouwen! Inmiddels is het een van de belangrijkste wijnbouwgebieden van Chili.

Morandé's wijnmaker Ricardo Baettig kent zijn klassiekers. Hij heeft vijf jaar als wijnmaakconsultant voor verschillende wijnbedrijven in Italië gewerkt. En die Europese jaren proef je in zijn wijnen terug. Zijn wijnmaakstijl is gericht op: Finesse, elegantie, terroir en goed gedoseerd houtgebruik. Onder leiding van Ricardo introduceerde Morandé als een van de eersten in Chili, foudres - grote eikenhouten vaten en betonnen eieren voor het vergisten en rijpen van de wijnen.

Bovendien waren ze er als een van de eersten bij om het 'vergeten' wijngebied Maule opnieuw op de kaart te zetten. Via Pablo Morandé's contacten worden er druiven gekocht van de mooiste en oudste wijngaarden in het gebied. En 'last but not least' liep Morandé ook voorop als het gaat om duurzaamheid. Als eerste wijnbedrijf in Chili werden ze hiervoor gecertificeerd.

Naast al dit geweldige pionierswerk houden wij ook van de Morandé wijnen vanwege de goede prijs- kwaliteitsverhouding. De hoge kwaliteit blijkt ook uit de lovende pers recensies die de wijnen door de jaren heen hebben ontvangen.

Duurzaamheid: 'Certified Sustainable Wine of Chile'
Viña Morandé heeft hiervoor moeten voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van: Wijngaarden, wijnmakerij en de gemeenschap (leveranciers, werknemers, overheid). De certificering is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken.

Pers
Pablo Morandé is diverse malen onderscheiden als wijnmaker en (kwaliteits) pionier binnen de Chileense wijnbranche.
De wijnen ontvingen de afgelopen jaren lovende scores in verschillende wijnmagazines en van critici. Zoals Robert Parker's Wine Advocate, Perswijn, Wine Spectator.
Artikelnummer 909001
Soort Rode wijn
Land Chili
Gebied Valle Maipo
Wijnhuis Viña Morandé
Smaaktype fruitig, soepel, aromatisch
Vegan Ja
Druif 1 Cabernet Sauvignon
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2019
Inhoud 0,188
Flessen per doos 48
Kelderrestant Nee
Loading...