Pionero Pinot Noir Reserva Viña Morandé

Pionero Pinot Noir Reserva Viña Morandé

Meer wijnen & info van Viña Morandé

Smaak omschrijving:
Een sappige, frisse en soepele wijn. U proeft heerlijke frisse, rijpe tonen van aardbei, framboos, kers en een hintje braam. Gevolgd door een heerlijke fris en fruitige afdronk. Te schenken bij lichte roodvlees gerechten, kip, visgerechten (tonijn) en zachte witte kazen. Deze wijn is ook zeer geschikt om 'los' van de maaltijd te drinken. Bij voorkeur licht gekoeld drinken (14-18C.)
 
Pionero
De naam van deze wijn is geïnspireerd op het pioniers werk dat Pablo Morandé in de Casa Blanca Valley verrichte. Het zijn stuk voor stuk wijnen die soepel en toegankelijk zijn en passend bij iedere gelegenheid.

Vinã Morandé
De wijnindustrie in Chili heeft zich de laatste 20 jaar spectaculair ontwikkelt. In het verleden werden er niet bijzonder goede wijnen gemaakt en export vond niet of nauwelijks plaats.

Pablo Morandé is één van de grondleggers van de moderne Chileense wijnbouw. In dienst, als wijnmaker bij Concha Y Torro ontdekte hij de Casa Blanca Valley, ten noorden van de hoofdstad Santiago als zeer interessant wijngebied. Pablo Morandé plantte hier als allereerste druivenstokken aan.
In dit gebied stichtte hij in 1996, samen met een groep vrienden, Vinã Morandé. In korte tijd groeide Vinã Morandé uit tot één van de meest toonaangevende wijnbedrijven van Chili. Pablo Morandé is nog altijd als adviseur bij het bedrijf betrokken.

Het meest opvallende van de wijnen die Morandé maakt is de bijzonder gunstige prijs- kwaliteitsverhouding; iedere wijn biedt geweldig veel kwaliteit voor een zeer gunstige prijs. Niet voor niets werd de Pionero Merlot in Chili onderscheiden als wijn van het decennium vanwege de hoge kwaliteit voor een zeer betaalbare prijs!

Duurzaamheid:'Certified sutainable wine of Chile'
Viña Morandé is zeer trots omdat het als eerste wijnbedrijf in Chili de duurzaamheids code 'Certified sutainable wine of Chile' heeft weten te behalen. Viña Morandé heeft hiervoor moeten voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van: Wijngaarden, wijnmakerij en de gemeenschap (leveranciers, werknemers, overheid). De certificering is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken.

Vinificatie: 75% verbleef tot aan het moment van botteling op roestvrijstalen vaten. 25% van deze wijn rijpte voor 3 maanden op 2 & 3e jaars houtwen vaten.

2x geselecteerd door Perswijn in de categorie 'betaalbare klasse'. "Het resultaat is een lekker glas Pinot Noir met rode bessen en kersen; fris levendig, pruimen, prima structuur, iets stevige finale. Drinken op 12- 14 graden".
Artikelnummer 909017
Soort Rode wijn
Land Chili
Gebied Valle Casablanca
Wijnhuis Viña Morandé
Smaaktype Fruitig, soepel, sappig
Vegan Ja
Druif 1 Pinot Noir
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...