Pommard Vieilles Vignes Girardin

Pommard Vieilles Vignes Girardin

Meer wijnen & info van Vincent Girardin

Smaak omschrijving:
Druiven afkomstig van 65 jaar oude wijnstokken (vieilles vignes). Deze wijn biedt een krachtige expressie van de Pinot Noir druif. Een diner wijn bij uitstek: Wildgerechten, truffelrissoto en gerijpte Franse- en Hollandse kazen.
 
De wijnen van Domaine Vincent Girardin horen bij de beste in de Bourgogne. Het onderkomen in Meursault straalt perfectie en vakmanschap uit. 6000 m2 groot en geheel geklimatiseerde cuverie is gebouwd in een eigentijdse stijl met elementen van de traditionele 'bourguignon' bouwstijl. Ook binnen dit fraaie gebouw gaan nieuwe technieken en traditioneel vakmanschap hand in hand.

De fustenkelder in imposant en hier rijpen alléén de premier en grand cru's. Wijnmaker Eric Germain maakt alle wijnen, voor een groot deel van druiven van eigen wijngaarden hetgeen hij aanvult met gekochte druiven. Deze gekochte druiven ondergaan een zeer strenge selectie en de boer die deze druiven oogst wordt tevoren exact verteld hoe hij zijn wijngaard dient te onderhouden. Wanneer de boer zich niet houdt aan de voorschriften die het huis Girardin hem oplegt, worden de druiven niet afgenomen. Op deze wijze bereikt Girardin een constant hoog- en homogeen kwaliteitsniveau.

Pers
Door het toonaangevende Franse wijn magazine La Revue Du Vin De France geselecteerd bij de 50 beste wijndomeinen van de Bourgogne!
De Bourgogne telt ±3000 wijndomeinen.

Het druivenras Aligoté
Hoewel Chardonnay het meest aangeplante witte druivenras is in de Bourgogne, neemt het witte druivenras Aligoté de derde plaats in beslag, na het blauwe druivenras Pinot Noir. Door de alsmaar stijgende prijzen van de witte Bourgognes zijn de wijnen van de Aligoté druif populairder geworden.
Artikelnummer 992484
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Plaats Pommard
Wijnhuis Vincent Girardin
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Noir
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2017
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...