Prosecco Spumante Brut Sacchetto

Prosecco Spumante Brut Sacchetto

Meer wijnen & info van Sacchetto Vini

Smaak omschrijving:
Een prosecco die vol droog van smaak is met fris tintelende belletjes. U proeft rijpe gele appels, citrus, een vleugje peer, ananas, zachte kleine bubbels en een lekker lange verfrissende afdronk. Een klasse Prosecco!
Een fantastische aperitief prosecco die uitstekend bij lichte vis-, schaal- schelpdier gerechten en borrelhapjes gedronken kan worden.
 
Het wijnhuis Sacchetto is een van de exponenten van de moderne wijnschool van Veneto met een belangrijke productie in IGT-wijnen. Het bedrijf bevindt zich in het stadje Trebaseleghe, op het punt waar de provincies Treviso, Padua en Venetië samenkomen. Het bedrijf werd in de jaren twintig van de afgelopen eeuw opgericht door Sisto Sacchetto als een handel in wijnstokken en een faciliteit om wijn te maken. Pas in de jaren tachtig veranderde dat, toen zijn zoon Filiberto er een wijnbedrijf van maakte met een eigen productie. Het huis is een handelshuis gebleven dat wijnen betrekt uit niet alleen Veneto, maar ook uit Friuli. Niet alleen Filiberto, maar ook zijn zoon Paolo houdt zich bezig met de wijnselectie. Zij doen dit met veel respect voor het land en de tradities. Alle wijnen gaan naar het wijnbedrijf in Trebaseleghe, waar ze verder worden opgevoed, verzorgd en gebotteld.

Er wordt een zeer uitgebreide serie wijnen gemaakt, op basis van verschillende druiven uit meerdere streken. In Veneto onder andere Chardonnay en Pinot Grigio, maar ook bijzondere rode wijnen op basis van meerdere druiven, zoals cabernet sauvignon, merlot, maar ook de lokale druif raboso. In Friuli wijnen op basis van onder andere pinot noir, sauvignon, cabernet en merlot. Bovendien is Sacchetto een grote producent van mousserende wijnen van heerlijke Prosecco tot krachtige Spumante.

Het huis legt zich toe op een moderne manier van wijnmaken, met respect voor traditie. In de kelder zijn de nodige moderniseringen doorgevoerd om wijnen te maken van fruit met een zuiver en fris karakter. En bovenal tonen ze het karakter van de druiven waarvan ze gemaakt zijn, omdat deze optimaal in hun waarde worden gelaten. De wijnen worden vervolgens gebotteld op fraai uitgevoerde flessen, met een uitstraling die hun kwaliteit waardig is.

De Sachhetto Brut is een zogenaamde spumante wijnen. Dit in tegenstelling tot de frizzante wijnen. Het verschil? Een Spumante wijn bevat meer belletjes (Co2) dan een frizzante wijn. Hierdoor zijn Spumante wijnen intenser en krachtiger van smaak.

Hoe de bubbel in de wijn komt? Je begint met het maken van een witte wijn. Vervolgens voeg je aan deze wijn een beetje suiker of geconcentreerd druivensap toe en gist. Vervolgens begint de tweede vergisting en door de Co2 die hier bij vrijkomt niet te laten ontsnappen, verkrijgt deze wijn zijn bubbel.
Artikelnummer 690402
Soort Mousserend
Land Italië
Gebied Veneto
Wijnhuis Sacchetto Vini
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Glera
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...