Puligny-Montrachet 'Les Levrons' Génot-Boulanger

Puligny-Montrachet 'Les Levrons' Génot-Boulanger

Smaak omschrijving:
Deze wijn heeft een parfum van citrusfruit en subtiele hints van getoast eiken en vanille. De wijn is fris en mineraal van smaak, zoals je van een goede Puligny mag verwachten. De afdronk is lang en geconcentreerd met aroma's van abrikoos, perzik en citroen. Te schenken bij krachtige visgerechten en gevogelte, bijvoorbeeld kwartel.
 
Château Génot-Boulanger begon in 1974 als een nieuwe uitdaging voor een welgestelde Parijzenaar. Een flink aantal jaren was het domein in de Bourgogne verliesgevend en begin jaren negentig werd daarom het roer radicaal omgegooid. Vanaf dat moment koos het domein voor kwaliteit. Dus lage rendementen, groene oogst (dat is het verwijderen van overtollige druiven, vóór dat deze gaan rijpen) en het gebruik van alleen biologische bemesting. Deze inspanningen wierpen al snel hun vruchten af en het domein begon te floreren.

Verbetering van kwaliteit bleef (en blijft) de rode draad bij Château Génot-Boulanger. Stap voor stap werd steeds natuurlijker gewerkt en sinds 2012 is het domein gecertificeerd biologisch. Al het werk wordt gelukkig ook opgemerkt in de wijnwereld. Zowel de lezers als de redactie van het toonaangevende wijntijdschrift Bourgogne Aujourd'hui riepen Château Génot-Boulanger eind 2011 uit tot de grootste belofte van 2011.
Artikelnummer 853501
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Plaats Puligny-Montrachet
Wijnhuis Domaine Génot-Boulanger
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Biologisch Nee
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2014
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...