Puligny-Montrachet Vieilles Vignes Girardin

Puligny-Montrachet Vieilles Vignes Girardin

Meer wijnen & info van Vincent Girardin

Smaak omschrijving:
Afkomstig van een van de bekendste en beroemdste dorpen/villages voor witte wijnen in de Bourgogne: Puligny-Montrachet. Fris, zeer elegant, perfect in balans, met de kenmerkende 'Puligny mineraliteit', zeer goed (verfijnd) houtgebruik. Bij diverse vis-, witvlees-, en gevogelte gerechten.
 
De wijnen van Domaine Vincent Girardin horen bij de allerbeste van de Bourgogne. Het onderkomen in Meursault straalt perfectie en vakmanschap uit. Zijn 6000 m2 grote en geheel geklimatiseerde cuverie is gebouwd in een eigentijdse stijl met elementen van de traditionele 'bourguignon' bouwstijl. Ook binnen dit fraaie gebouw gaan nieuwe technieken en traditioneel vakmanschap hand in hand.

De fustenkelder in imposant en hier rijpen alléén de premier en grand cru's. Keldermeester en wijnmaker Thierry Germain maakt de wijnen, voor een groot deel van druiven van eigen wijngaarden hetgeen hij aanvult met gekochte druiven. Deze gekochte druiven ondergaan een zeer strenge selectie en de boer die deze druiven oogst wordt tevoren exact verteld hoe hij zijn wijngaard dient te onderhouden. Wanneer de boer zich niet houdt aan de voorschriften die het huis Girardin hem oplegt, worden de druiven niet afgenomen. Op deze wijze bereikt Girardin een constant hoog en homogeen kwaliteitsniveau.
Artikelnummer 892490
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Plaats Puligny-montrachet
Wijnhuis Vincent Girardin
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2013
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...