Recchia Amarone della Valpolicella Classico 'Ca Bertoldi'

Recchia Amarone della Valpolicella Classico 'Ca Bertoldi'

Meer wijnen & info van Azienda Agricola Recchia

Smaak omschrijving:
Indrukwekkende, krachtige, volle wijn, met smaken die doen denken aan donker rijp fruit zoals bramen en zwarte kersen, chocolade en subitiele hints van kruidnagel en rozijn. De hoge kwaliteit van de wijn blijkt ook uit de krachtige, zachte, zeer lange afdronk. Deze indrukwekkende wijn drinkt u bij krachtige vlees-, wild-, stoofgerechten en gerijpte harde kazen. En voor de liefhebbers; bij een goede sigaar of een stukje chocolade.
Bij voorkeur schenken uit karaf en/of in grote wijnglazen, zodat alle geuren en smaken optimaal tot hun recht komen.
 
De familie Recchia is sinds 1906 actief in de wijnbouw. Het is een echt familiebedrijf waarin alle familieleden meewerken. De Recchia's bezitten in totaal zeventig hectare wijngaarden, waarvan een deel in het Valpolicella gebied en een deel in het Bardolino en Custoza gebied. De wijngaarden liggen noordwestelijk van de stad Verona.

Het bedrijf is gevestigd in het dorp Negrar, in het hart van het Valpolicella gebied, waar de beste wijngaarden van de Valpolicella liggen. De Recchia wijnen worden dan ook verkocht met de aantekening 'Valpolicella Classico'. Dit is alleen voorbehouden aan de wijnen afkomstig uit het hart deel van het Valpolicella gebied. Daarnaast bezit de familie Poderi del Rocolo. De wijngaarden liggen westelijk van het Valpolicella gebied in de nabijheid van het Garda meer.

Poderi del Roccolo, Masùa di Jago & Le Selezione
De Recchia wijn worden onder drie lijnen op de markt gebracht. De 'Poderi del Roccolo' wijnen: Custoza (wit), Chiaretto (rosé) en Bardolino (rood). En de Valpollicella wijnen: 'Masùa di Jago' en 'Le Selezione'.

De 'Masùa di Jago' wijnen zijn afkomstig van wijngaarden die op de 'Masùa di Jago' heuvel liggen. De 'Le Selezione' wijnen zijn afkomstig van specifieke wijngaarden op de Masùa di Jago heuvel. Dit zijn de (grand cru) wijnaarden 'Le Muraie', 'Cà Bertoldi. Deze twee wijnen onderscheiden zich door verfijning, smaakdiepgang en complexiteit. De Amarone 'Enorama' wordt alleen gemaakt in zeer goede wijnjaren en onderscheid zich door zijn kracht, verfijning, concentratie, balans, finesse, intensiteit en een indrukwekkend lange afdronk.

Recchia stijl
De stijl van de Recchia wijnen is herkenbaar. Enerzijds zijn ze fruitig en fris, anderzijds vol, rond en soepel. Deze elegante, verfijnde stijl spreekt ons aan en is voor ons de belangrijkste reden geweest om voor de wijnen van Recchia te kiezen.

Pers
17+ van de 20 punten Jancis Robinson Purple Pages.
"Gorgeous succulent red fruit, powerful without being too porty. Properly dry and complex. Bitter cherry on the finish. Gets the balance of fresh fruit and cooked, raisined character just right". Jancis Robinson is een van de beste- en meest deskundige wijnschrijfsters ter wereld.

Wijninfo
Ca Bertoldi rijpt 8 maanden in nieuwe eiken houten vaten (barrigue) en vervolgens rijpt 50% minimaal 4 jaar in grote houten 'botti' vaten en 50% in barrigue.
Artikelnummer 949405
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Veneto
Plaats Valpolicella
Wijnhuis Azienda Agricola Recchia
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Corvina Veronese
Druif 2 Corvinone
Druif 3 Rondinella
Druif 4 Oseleta, Croatina, Merlot
% Druif 1 75
% Druif 2 10
% Druif 3 10
% Druif 4 5
Houtgebruik Ja
Jaartal 2012
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...