Recchia 'Le Vigne Bianchi' Passito Bianco IGT

Recchia 'Le Vigne Bianchi' Passito Bianco IGT

Meer wijnen & info van Azienda Agricola Recchia

Smaak omschrijving:
"It presents the unforgettable elegance of a great wine. In a land that is noted for great red wines, this is a white passito of strong characteristics but sweet and delicate at the same time. It is a refined gem that sommeliers and wine lovers appreciate for the way the flavour lingers on the palate and its capacity to express unique sensations. It can be considered an elegant lady who must be courted with patience and love".
 
De familie Recchia is sinds 1906 actief in de wijnbouw. Het is een echt familiebedrijf waarin alle familieleden meewerken. De Recchia's bezitten in totaal zeventig hectare wijngaarden, waarvan een deel in het Valpolicella gebied en een deel in het Bardolino en Custoza gebied. De wijngaarden liggen noordwestelijk van de stad Verona.

Het bedrijf is gevestigd in het dorp Negrar, in het hart van het Valpolicella gebied, waar de beste wijngaarden van de Valpolicella liggen. De Recchia wijnen worden dan ook verkocht met de aantekening 'Valpolicella Classico'. Dit is alleen voorbehouden aan de wijnen afkomstig uit het hart deel van het Valpolicella gebied. Daarnaast bezit de familie Poderi del Rocolo. De wijngaarden liggen westelijk van het Valpolicella gebied in de nabijheid van het Garda meer.

Poderi del Roccolo, Masùa di Jago & Le Selezione
De Recchia wijn worden onder drie lijnen op de markt gebracht. De 'Poderi del Roccolo' wijnen: Custoza (wit), Chiaretto (rosé) en Bardolino (rood). En de Valpollicella wijnen: 'Masùa di Jago' en 'Le Selezione'.

De 'Masùa di Jago' wijnen zijn afkomstig van wijngaarden die op de 'Masùa di Jago' heuvel liggen. De 'Le Selezione' wijnen zijn afkomstig van specifieke wijngaarden op de Masùa di Jago heuvel. Dit zijn de (grand cru) wijnaarden 'Le Muraie', 'Cà Bertoldi. Deze twee wijnen onderscheiden zich door verfijning, smaakdiepgang en complexiteit. De Amarone 'Enorama' wordt alleen gemaakt in zeer goede wijnjaren en onderscheid zich door zijn kracht, verfijning, concentratie, balans, finesse, intensiteit en een indrukwekkend lange afdronk.

Recchia stijl
De stijl van de Recchia wijnen is herkenbaar. Enerzijds zijn ze fruitig en fris, anderzijds vol, rond en soepel. Deze elegante, verfijnde stijl spreekt ons aan en is voor ons de belangrijkste reden geweest om voor de wijnen van Recchia te kiezen.
Artikelnummer 849401
Soort Dessertwijn
Land Italië
Gebied Veneto
Wijnhuis Azienda Agricola Recchia
Smaaktype krachtig zoet, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Garganega
Druif 2 Trebbiano Toscano
Druif 3 Cortese
Druif 4 Malvasia Bianca
Druif 5 Tocai Friulano
% Druif 1 30
% Druif 2 25
% Druif 3 15
% Druif 4 15
% Druif 5 15
Houtgebruik Ja
Jaartal 2016
Inhoud 0,5
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...