Recioto della Valpolicella Classico 'Masùa di Jago' Recchia

Recioto della Valpolicella Classico 'Masùa di Jago' Recchia

Meer wijnen & info van Azienda Agricola Recchia

Smaak omschrijving:
Vol zoet, verleidelijk van smaak met de kenmerkende recioto smaken zoals: chocolade, rozijnen, zwarte bessen-, bramen-, pruimenjam, dadels en vijgen. Heerlijk bij: chocolade desserts, gerijpte kazen van koe of schaap, blauwader kazen.
 
De familie Recchia is sinds 1906 actief in de wijnbouw. Het is een echt familiebedrijf waarin alle familieleden meewerken. De Recchia's bezitten in totaal zeventig hectare wijngaarden, waarvan een deel in het Valpolicella gebied en een deel in het Bardolino en Custoza gebied. De wijngaarden liggen noordwestelijk van de stad Verona.

Het bedrijf is gevestigd in het dorp Negrar, in het hart van het Valpolicella gebied, waar de beste wijngaarden van de Valpolicella liggen. De Recchia wijnen worden dan ook verkocht met de aantekening 'Valpolicella Classico'. Dit is alleen voorbehouden aan de wijnen afkomstig uit het hart deel van het Valpolicella gebied. Daarnaast bezit de familie Poderi del Rocolo. De wijngaarden liggen westelijk van het Valpolicella gebied in de nabijheid van het Garda meer.

Poderi del Roccolo, Masùa di Jago & Le Selezione
De Recchia wijn worden onder drie lijnen op de markt gebracht. De 'Poderi del Roccolo' wijnen: Custoza (wit), Chiaretto (rosé) en Bardolino (rood). En de Valpollicella wijnen: 'Masùa di Jago' en 'Le Selezione'.

De 'Masùa di Jago' wijnen zijn afkomstig van wijngaarden die op de 'Masùa di Jago' heuvel liggen. De 'Le Selezione' wijnen zijn afkomstig van specifieke wijngaarden op de Masùa di Jago heuvel. Dit zijn de (grand cru) wijnaarden 'Le Muraie', 'Cà Bertoldi. Deze twee wijnen onderscheiden zich door verfijning, smaakdiepgang en complexiteit. De Amarone 'Enorama' wordt alleen gemaakt in zeer goede wijnjaren en onderscheid zich door zijn kracht, verfijning, concentratie, balans, finesse, intensiteit en een indrukwekkend lange afdronk.

Recchia stijl
De stijl van de Recchia wijnen is herkenbaar. Enerzijds zijn ze fruitig en fris, anderzijds vol, rond en soepel. Deze elegante, verfijnde stijl spreekt ons aan en is voor ons de belangrijkste reden geweest om voor de wijnen van Recchia te kiezen.

Recioto Della Valpolicella
De naam Recioto komt van 'recie' wat 'oren' in het locale Veronese dialect betekent. Want de wijn wordt gemaakt van de 'oren' van de druif. Dit zijn de buitenste delen van de druiventros, deze vangen het meeste zonlicht en zijn daardor het zoetst.

Deze zoete verleider wordt gemaakt van ingedroogde druiven. De druiven worden te drogen gelegd (appassimento) in speciale ruimtes waar temperatuur en luchtvochtigheid geregeld kunnen worden. Dit droogproces duurt ongeveer vier maanden en tijdens dit proces verliest de druif is 40 tot 60% van zijn sap, hierdoor vindt er natuurlijke smaakconcentratie plaats.

Na het droogproces vindt er in januari/ februari de vergisting plaats en door het vergistingsproces te stoppen houdt je onvergiste suikers over die de wijn zijn zoete smaak geven. In deze wijn proef je de typische recioto smaken zoals: Chocolade, rozijnen, zwarte bessen-, bramen-, pruimenjam, dadels en vijgen.

Artikelnummer 949414
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Veneto
Plaats Valpolicella
Wijnhuis Azienda Agricola Recchia
Smaaktype krachtig zoet, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Corvina Veronese
Druif 2 Corvinone
Druif 3 Rondinella
% Druif 1 75
% Druif 2 10
% Druif 3 15
Houtgebruik Nee
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...