Recchia Valpolicella Classico Sup. Ripasso 'Masùa di Jago'

Recchia Valpolicella Classico Sup. Ripasso 'Masùa di Jago'

Meer wijnen & info van Azienda Agricola Recchia

Smaak omschrijving:
Vol, rond, zwoel en zacht van smaak. Rijpe pruimen, zwarte bessen, bramen, zoete chocolade en een lange volle, zachte en ronde afdronk. Een Italiaanse wijn om jezelf mee te verwennen! Schenken bij vlees-, wild-, stoofgerechten en gerijpte harde kazen.
 
De familie Recchia is sinds 1906 actief in de wijnbouw. Het is een echt familiebedrijf waarin alle familieleden meewerken. De Recchia's bezitten in totaal zeventig hectare wijngaarden, waarvan een deel in het Valpolicella gebied en een deel in het Bardolino en Custoza gebied. De wijngaarden liggen noordwestelijk van de stad Verona.

Het bedrijf is gevestigd in het dorp Negrar, in het hart van het Valpolicella gebied, waar de beste wijngaarden van de Valpolicella liggen. De Recchia wijnen worden dan ook verkocht met de aantekening 'Valpolicella Classico'. Dit is alleen voorbehouden aan de wijnen afkomstig uit het hart deel van het Valpolicella gebied. Daarnaast bezit de familie Poderi del Rocolo. De wijngaarden liggen westelijk van het Valpolicella gebied in de nabijheid van het Garda meer.

Poderi del Roccolo, Masùa di Jago & Le Selezione
De Recchia wijn worden onder drie lijnen op de markt gebracht. De 'Poderi del Roccolo' wijnen: Custoza (wit), Chiaretto (rosé) en Bardolino (rood). En de Valpollicella wijnen: 'Masùa di Jago' en 'Le Selezione'.

De 'Masùa di Jago' wijnen zijn afkomstig van wijngaarden die op de 'Masùa di Jago' heuvel liggen. De 'Le Selezione' wijnen zijn afkomstig van specifieke wijngaarden op de Masùa di Jago heuvel. Dit zijn de (grand cru) wijnaarden 'Le Muraie', 'Cà Bertoldi. Deze twee wijnen onderscheiden zich door verfijning, smaakdiepgang en complexiteit. De Amarone 'Enorama' wordt alleen gemaakt in zeer goede wijnjaren en onderscheid zich door zijn kracht, verfijning, concentratie, balans, finesse, intensiteit en een indrukwekkend lange afdronk.

Recchia stijl
De stijl van de Recchia wijnen is herkenbaar. Enerzijds zijn ze fruitig en fris, anderzijds vol, rond en soepel. Deze elegante, verfijnde stijl spreekt ons aan en is voor ons de belangrijkste reden geweest om voor de wijnen van Recchia te kiezen.

Ripasso?
Dit betekent letterlijk "opnieuw laten passeren". Hiermee wordt het proces bedoeld waarin een valpolicella classico over de uitgeperste schillen van een Amarone of Recioto wordt geleid en waardoor er opnieuw een vergisting plaatsvind die extra kleur en smaak aan de wijn geeft. Een goede Ripasso heeft hierdoor de drinkbaarheid van een 'gewone' Valpolicella, maar de diepgang, intensiteit en elegantie van een Amarone. Een prachtige mix dus.
Artikelnummer 949402
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Veneto
Plaats Valpolicella
Wijnhuis Azienda Agricola Recchia
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Corvina
Druif 2 Corvinone
Druif 3 Rondinella
Druif 4 Molinara
% Druif 1 70
% Druif 2 10
% Druif 3 15
% Druif 4 5
Houtgebruik Ja
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...