Recioto di Soave 'Luna Nova' Corte Mainente

Recioto di Soave 'Luna Nova' Corte Mainente

Meer wijnen & info van Corte Mainente

Smaak omschrijving:
Een eeuwenoude specialiteit uit het Soave gebied. De Romeinen wisten deze zoete wijn al zeer te waarderen. Gemaakt van ingedroogde druiven volgens de 'appassimento' methode. Friszoet, verleidelijk en fluweel zacht. Sinasappel-, citroen- & limoen zest, abrikoosjes, rijpe gele appel, ananas en een eindeloos lange fluweelzachte, fris - zoete afdronk. Pure klasse!
 
Soave Canitina Mainente - Super Soave - "An up-and-coming young producer with cellars near central Soave". - Decanter mei 2017 -

Je hebt Soave en je hebt Super Soave!!! Dat is wat wij riepen na de Soave wijnen van Corte Mainente te hebben geproefd.

Tijdens de grootste wijnbeurs ter wereld, Prowein 2017 in Dusseldorf, proefden we veel Soave's. De wijnen van Corte Mainente sprongen er direct uit vanwege de goede prijs - kwaliteit. Terug in Alkmaar werden de wijnen opnieuw geproefd en het proefteam kwam unaniem tot de conclusie: Dit wijnhuis willen we toevoegen aan ons assortiment!

Wijn en druiven hebben altijd een rol gespeeld in de familie geschiedenis van de familie Mainente. In 1939 kocht Virgilio Mainente het huidige wijnbedrijf met enkele wijngaarden. Ook voor die tijd was de familie al actief in de wijnbouw. Tot 1950 gebeurde dit samen met het verbouwen van graan en het houden vee. Een landbouw traditie die je tot eind jaren vijftig in heel Italië aantrof.

Vanaf medio jaren vijftig nam Ugo Mainente het stokje over en specialiseerde zich in wijn. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Marco & Davide Mainente. Marco is verantwoordelijk voor de 12 hectare wijngaarden en Davide voor het wijnmaken. Beide broers zijn, net als hun vader , afgestudeerd aan de universiteit van Conegliano en liepen stages in binnen- en buiteland om hun kennis en vaardigheden te vergroten. Alle wijngaarden van de familie liggen rond het pittoreske stadje Soave. Hier vindt je de allerbeste wijngaarden van het hele Soave gebied.

Soave is een wijngebied dat ligt in het noordwesten van de Italiaanse provincie Veneto. Het gebied heeft een niet al te beste reputatie door de grote plas anonieme 'bulkwijnen' die er nog altijd wordt gemaakt. De laatste jaren is er echter een groep producenten opgestaan die bewijst dat er van de Garganega druif fantastische witte wijnen van top kwaliteit gemaakt kunnen worden.

Wijnmaken
Voor deze wijn worden de beste trossen Garganega druiven geselecteerd en in een koele, droge ruimte te drogen gelegd. Een eeuwenoude methode waardoor de druiven ingedroogd raken en er natuurlijke smaakconcentratie plaatsvindt. De druiven worden in oktober te drogen gelegd en in februari wordt er van deze druiven een delicate zoete wijn gemaakt. Deze manier van wijnmaken kent in de Soave streek en lange geschiedenis. De Romeinenen dronken deze reciotto wijnen graag en veel.

Pers
Dat we een zeer fraai Soave huis gevonden bleken te hebben werd nog eens onderstreept in de het mei nummer van het gerenommeerde Engelse wijnmagazine Decanter.
In de rubriek 'Expert's Choice Soave kreeg de 'Tovo al Pigno' Soave Classico een speciale aanbeveling en werd Corte Mainente omschreven als: "An up-and-coming young producer with cellars near central Soave".
Artikelnummer 856603
Soort Dessertwijn
Land Italië
Gebied Veneto
Plaats Soave
Wijnhuis Corte Mainente
Smaaktype vol zoet, aromatisch
Vegan Nee
Druif 1 Garganega
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2018
Inhoud 0,375
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...