Réserve de la Comtesse Pauillac

Réserve de la Comtesse Pauillac

Momenteel geen voorraad

Smaak omschrijving:
Réserve de la Comtesse Pauillac
 
Het gaat hier om de zo genoemde tweede wijn van Château Pichon-Longueville Comtesse en geldt als een van de beste Deuxièmes Crus Classés of zgn 'super second' van de bordeaux classificatie. Het chateau ligt in een van de beroemdste appellation controlee gebieden ter wererld: Pauillac. In dit gebied vinden we ook de illustere châteaus zoals Lafitte, Latour en Mouton Rotschild.

De wijngaard is aangeplant met 45% cabernet sauvignon, 45% merlot, 35% cabernet franc, 12% petit verdot.

De productie van de tweede wijn representeert, afhankelijk van de kwaliteit van het oogstjaar, 20 tot 50% van de productie. De wijn wordt samengesteld op basis van wijnen gemaakt van druiven afkomstig van jonge wijnstokken en de wijnen die net niet goed genoeg werden bevonden voor de eerste wijn van het Château. De wijn wordt dan ook met net zoveel kennis en passie gemaakt als de eerste wijn en geeft een goed beeld van de elegante stijl en finesse van Pichon-Longueville.

Pers
88 van de 100 punten, Robert Parker's Wine Advocate, mei 2011.
"The second wine, the 2008 Reserve de la Comtesse, reveals a gorgeous sensuality as well as a seductive, lush, exuberant style. A blend of 49% Merlot, 33% Cabernet Sauvignon, and the rest Cabernet Franc and Petit Verdot, this pure, fleshy 2008 is ideal for drinking in its first decade or life". Robert Paker is een van 's werelds meest invloedrijke wijnjournalisten.
Artikelnummer 943107
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Bordeaux
Plaats Pauillac
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Houtgebruik Ja
Jaartal 2008
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 12
Kelderrestant Nee
Loading...