Weingut Schönlaub Riesling Trocken Pfalz

Weingut Schönlaub Riesling Trocken Pfalz

Meer wijnen & info van Weingut Schönlaub

Smaak omschrijving:
Lekker fris droog, vol en elegant van smaak. Je proeft frisse aroma's van groene appel, limoen, citroen, perzik en een lekkere frisse afdronk. Heerlijk als apertief, bij appetizers, garnalen van de grill, niet te pittige Aziatische gerechten en frisse salades.
 
Al meer dan 250 jaar houdt de familie Schönlaub zich al met wijnbouw bezig. Het bedrijf is gevestigd in het plaatsje Gleiszellen in het Zuid-Duitse wijngebied Pflaz. Inmiddels staat Andreas Schönlaub aan het roer. De familie bezit in totaal 30 hectare wijngaarden in het zuidelijk deel van de Pfalz. In de wijngaarden wordt zonder chemische meststoffen, herbiciden, insecticiden gewerkt. Zestig procent van de wijngaarden zijn aangeplant met witte- en de overige veertig procent met blauwe druivenrassen.

Er wordt veel tijd besteed aan het wijngaardwerk. Als geen ander weten de Schönlaubs dat de basis voor goede wijn in de wijngaard moet worden gelegd: De beste druiven geven de beste wijnen. In de wijngaarden wordt met oog voor detail, toewijding en kennis, die van generatie op generatie is overgedragen, gewerkt. Opbrengsten worden laag gehouden en tijdens de oogst vindt er strenge selectie plaats om de beste kwaliteit wijn te verkrijgen. De wijnkelder is spik en spaan en uitgerust blinkend roestvrijstalen vergistingsvaten om de delicate aroma's van de witte en rode wijnen te behouden.

De Pfalz is na Rheinhessen het op een na grootste wijnbouwgebied van Duitsland. De wijnbouw historie van het gebied gaat terug tot in de Romeinse tijd. Het klimaat in de Pfalz is zeer mild, bijna mediterraan, met 1.800 zonuren per jaar en daardoor ideaal voor wijnbouw. De bodem bevat veel zandsteen, kalk, leem, mergel en koper. Het Haardt-gebergte beschermt de druiven tegen wind en regen vanuit het westen.
Artikelnummer 848200
Soort Witte wijn
Land Duitsland
Gebied Pfalz
Plaats Pfalz
Wijnhuis Weingut Schönlaub
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Biologisch Nee
Vegan Nee
Druif 1 Riesling
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...