Rioja Valdejimena Ecologica

Rioja Valdejimena Ecologica

Momenteel geen voorraad Meer wijnen & info van Bodegas Valdejimena

Smaak omschrijving:
Heerlijke sappige en fruitige Rioja met veel donker fruit, een subtiel hintje vanille en tabak door de korte rijping op eikenhouten vaten. Lekker om 'los' van de maaltijd te drinken of te combineren bij een keur aan (vlees-) gerechten, pasta's en kazen van de koe of het schaap.
 
Rioja is een van Spanje's bekendste wijngebieden waar nog veel moois en betaalbaars te ontdekken valt. Zoveel werd ons wel duidelijk tijdens onze zoektocht naar een nieuw Rioja huis.

Wanneer wij nieuwe wijnen selecteren, in dit geval uit de Rioja streek, proeven wij deze altijd 'blind' dus zonder te weten welke wijn van welk wijnhuis afkomstig is. Tijdens onze Rioja selectie proeverij stonden er bekende en gevestigde Rioja wijnen als 'benchmarks' tussen om de kandidaten te kunnen vergelijken en testen.

Keer op keer kwamen de wijnen van Valdejimena als een van de beste uit de bus en verbaasden we ons over de prijskwaliteit verhouding. Onze keus was dan ook snel gemaakt. Deze Rioja's wilden we zo snel mogelijk naar Nederland halen!

Tot tien jaar geleden leverde de familie Diaz de druiven aan de lokale coƶperatie. Bewust van de hoge kwaliteit druiven, die anoniem verdwenen in een grote plas Rioja wijn, begon de familie zelf met wijnmaken. Inmiddels staat alweer de vierde generatie aan het roer. Onder leiding van de kwaliteitsgedreven wijnmaker Gonzalez worden er onweerstaanbare wijnen gemaakt.

Er wordt in de wijngaarden hard gewerkt om de beste druiven te verkrijgen van de ruim 100 ha wijngaarden. De wijngaarden liggen in het oostelijk deel van de Rioja waar Mediterrane- en Atlantische klimaat invloeden zich met elkaar mengen. Dit geeft ideale, natuurlijke omstandigheden voor het verkrijgen van de hoogste kwaliteit druiven. De wijngaarden liggen op de beste locaties die grenzen aan de Ebro Rivier en aan de voet van het Yerga gebergte. Overdag is het hier lekker warm en door de hoogte koelt het 's nachts sterk af waardoor de druiven fris en aromatisch van smaak blijven.

De combinatie van de beste wijngaarden, hard werken in de wijngaard, precies en secuur wijnmaken. Levert onweerstaanbare, gulle, elegante, Rioja wijnen op.

Aanvullende informatie
De Rioja Valdejimena Ecologica heeft vier maanden op nieuwe eikenhouten vaten gerijpt, waarvan 50% Frans eiken en 50% Amerikaans eiken.
Artikelnummer 953201
Soort Rode wijn
Land Spanje
Gebied Rioja Baja
Wijnhuis Bodegas Valdejimena
Smaaktype fruitig, soepel, aromatisch
Biologisch Ja
Druif 1 Tempranillo
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2013
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...