Rioja Valdejimena Gran Reserva

Rioja Valdejimena Gran Reserva

Meer wijnen & info van Bodegas Valdejimena

Smaak omschrijving:
Deze wijn is vol, krachtig, zacht en fris tegelijk met tonen van rijp donker fruit (pruim, zwarte kersen en bessen) aangevuld met subtiele hints van chocolade, truffel, tabak en vanille door de rijping op eikenhouten vaten. De afdronk is zeer lang, elegant, fris en finesserijk.
Fantastisch in combinatie met uw mooiste vlees-, wild-, en verfijnde stoofgerechten. Of bij een mooi stukje gerijpte harde kaas van de koe of het schaap.
 
Deze wijn bij voorkeur serveren uit een decanteer karaf en/of grote wijnglazen, zodat alle geuren en smaken optimaal tot hun recht komen.

Rioja is een van Spanje's bekendste wijngebieden waar nog veel moois en betaalbaars te ontdekken valt. Zoveel werd ons wel duidelijk tijdens onze zoektocht naar een nieuw Rioja huis. Wanneer wij nieuwe wijnen selecteren, in dit geval uit de Rioja streek, proeven wij deze altijd 'blind' dus zonder te weten welke wijn van welk wijnhuis afkomstig is. Tijdens onze Rioja selectie proeverij stonden er bekende en gevestigde Rioja wijnen als 'benchmarks' tussen om de kandidaten te kunnen vergelijken en testen. Keer op keer kwamen de wijnen van Valdejimena als een van de beste uit de bus en verbaasden we ons over de prijskwaliteit verhouding. Onze keus was dan ook snel gemaakt. Deze Rioja's wilden we zo snel mogelijk naar Nederland halen!

Tot tien jaar geleden leverde de familie Diaz de druiven aan de lokale coöperatie. Bewust van de hoge kwaliteit druiven, die anoniem verdwenen in een grote plas Rioja wijn, begon de familie zelf met wijnmaken. Inmiddels staat alweer de vierde generatie aan het roer. Onder leiding van de kwaliteitsgedreven wijnmaker Gonzalez worden er onweerstaanbare wijnen gemaakt.
Er wordt in de wijngaarden hard gewerkt om de beste druiven te verkrijgen van de ruim 100 ha wijngaarden. De wijngaarden liggen in het oostelijk deel van de Rioja waar Mediterrane- en Atlantische klimaat invloeden zich met elkaar mengen. Dit geeft ideale, natuurlijke omstandigheden voor het verkrijgen van de hoogste kwaliteit druiven. De wijngaarden liggen op de beste locaties die grenzen aan de Ebro Rivier en aan de voet van het Yerga gebergte. Overdag is het hier lekker warm en door de hoogte koelt het 's nachts sterk af waardoor de druiven fris en aromatisch van smaak blijven. De combinatie van de beste wijngaarden, hard werken in de wijngaard, precies en secuur wijnmaken. Levert onweerstaanbare, gulle, elegante, Rioja wijnen op.
Artikelnummer 953204
Soort Rode wijn
Land Spanje
Gebied Rioja Baja
Plaats Rioja Oriental
Wijnhuis Bodegas Valdejimena
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Tempranillo
Druif 2 Garnacha
Druif 3 Graciano
% Druif 1 80
% Druif 2 10
% Druif 3 10
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...