Romeo Monastrell Roble Jumilla

Romeo Monastrell Roble Jumilla

Meer wijnen & info van Bodegas Romeo

Smaak omschrijving:
Een stoere Spaanse rode wijn. Boordevol zon doorstoofd, rijp, zwoel donker fruit, vanille en chocolade, door de rijping op eikenhouten vaten. Te drinken bij stevige vlees gerechten eventueel krachtige sauzen en bij gerijpte (harde) kazen.
 
De Romeo wijnen zijn afkomstig uit de Zuid Spaanse wijngebied Jumilla. Dit gebied ligt in het Oosten van het land ter hoogte van de havenstad Alicante. De wijngaarden liggen tussen de 400 - 800 meter. Het klimaat voor wijnbouw is ideaal want het is er warm en het weer stabiel, een bries in de avond vanuit de Middellandse Zee zorgt voor voldoende afkoeling. Jaar in jaar uit worden er dan ook druiven van hoge kwaliteit geoogst.

De Romeo wijnen worden gemaakt op de bodega van de familie Bastida en bestaat sinds 1870 en is gevestigd in het plaatsje Jumilla zelf. De wijnmakerij is uitgerust met 'state of the art' apparatuur om de beste wijnen te kunnen maken.

Dé druif van het gebied is de Monastrell druif. Hier worden heerlijk volle, kruidige, soepele wijnen mee gemaakt maar ook stevige en krachtige. Het is een druif die zich thuis voelt in de warmte van het gebied.
Artikelnummer 955002
Soort Rode wijn
Land Spanje
Plaats Jumilla
Wijnhuis Bodegas Romeo
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Houtgebruik Ja
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...