Rosso di Montalcino 'Gea' Paradiso di Frassina

Rosso di Montalcino 'Gea' Paradiso di Frassina

Meer wijnen & info van Azienda Agricola Paradiso di Frassina

Smaak omschrijving:
Een soepele, frisse, toegankelijke en karaktersieke Rosso Montalcino. U proeft kenmerkende tonen van kersen, viooltjes, tabak, zwarte- thee-, olijven- en bessen, aardse tonen en koffie. De wijn heeft een lange, soepele en frisse afdronk, Een Rosso Montalcino Superiore!
Een perfecte begeleider van diverse vlees- en pasta gerechten uit de Italiaanse keuken.
 
Brunello Montalcino is, samen met Chianti Classico, Barolo & Barbaresco, een van de bekendste Italiaanse wijngebieden. Het gebied ligt in het zuiden van de provincie Toscane, rondom het prachtige stadje Montalcino. De wijnen zijn wereldberoemd vanwege de hoge kwaliteit en kunnen prachtig ouderen. Het woord Brunello betekent 'kleine donkere' de lokale naam voor het druivenras sangiovese. Alleen dit druivenras mag gebruikt worden voor het maken van Brunello- & Rosso Montalcino.

Ten noorden van het stadje Montalcino ligt het wijndomein Il Paradiso di Frassina van Carlo Cigonozi. In 1999 kocht hij een vervallen boerderij en 4,5 hectare wijngaarden met oude stokken, waarvan 1 ha gelegen in de wijngaard 'Montosoli' een van de beste wijngaarden in het Brunello Montalcino gebied. Er was twee jaar voor nodig om wijngaarden en gebouwen te herstellen voordat er wijn gemaakt kon worden. De wijngaarden worden op basis van biologische principes bewerkt wat betekent dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Sinds 2008 is domein officieel 'biologisch gecertificeerd'.

Mozart in de wijngaard.
Carlo gelooft dat muziek de wijnstokken en de wijngaarden gezond houdt en uiteindelijk een betere wijn oplevert. In zijn wijngaarden staan door Bose gesponsorde boxen opgesteld, die 24 uur per dag 365 dagen per jaar de wijngaarden vullen met muziek. In samenwerking met verschillende Italiaanse universiteiten vindt er sinds een aantal jaren onderzoek plaats naar het effect van muziek op de wijngaarden. Een van de eerste adviezen was om muziek van Mozart in de wijngaard te spelen omdat deze muziek het meest positieve effect op de wijnstokken en druiven heeft. Nu, na bijna tien jaar onderzoek, zijn de eerst conclusies getrokken over het effect van muziek in de wijngaarden: De wijnstokken zijn gezonder, groeien beter en de druiven zijn van een uitzonderlijk hoge kwaliteit.

Naast het maken van wijn runt Carlo Cigonozi een bed & breakfast. Op het terrein van Il Paradiso di Frassina staan drie prachtige appartementen met spectaculaire vergezichten over de omgeving van Montalcino.

Rosso di Montalcino 'Gea'
Deze wijn is vernoemd naar de godin van de aarde en het is de naam van Carlo's jongste dochter. Het is de kleine broer van de Brunello Montalcino wijn. De wijn rijpte een jaar op eikenhouten vaten en 10 maanden op fles en is uiteraard gemaakt van 100% sangiovese druiven. Lekker vol- en krachtig van smaak, een perfecte begeleider van diverse vlees- en pasta gerechten uit de Italiaanse keuken.

Pers
“A producer to watch”
Tim Atkin MW in zijn Brunello Report 2014. Tim Atkin MW is Master of Wine en toonaangevend wijnjournalist.
Artikelnummer 946900
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Toscana
Plaats Brunello Di Montalcino
Wijnhuis Azienda Agricola Paradiso di Frassina
Smaaktype Elegant, gelaagd, verfijnd
Biologisch Ja
Vegan Nee
Druif 1 Sangiovese
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2016/17
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...