Saint-Aubin 1er Cru 'En Créots' Janots-Bos

Saint-Aubin 1er Cru 'En Créots' Janots-Bos

Smaak omschrijving:
Saint-Aubin 1er Cru 'En Créots' Janots-Bos
 
Nijmegenaar Richard Bos (1967), was mede-eigenaar van café Samsom, het beste café in zijn geboorteplaats. Het was een biercafé maar desondanks raakte Richard al snel geïnteresseerd in wijn. Na een paar wijncursussen besloot hij de Wijnacademie te gaan doen om vinoloog te worden.

Door een paar reizen naar de Bourgogne raakte hij besmet met het Bourgogne-virus en wilde daar graag wijnboer worden. In 1996 ging hij daarom naar het Lycée Viticole in Beaune. Hij volgde hier een opleiding om wij te mogen maken. Hij besloot zijn aandeel in Samsom te verkopen en vertrok in 2005 naar zijn droomgebied.

Tijdens zijn opleiding ontmoette hij Thierry Janots, waar hij altijd contact mee gehouden heeft. In 2005 is JanotsBos opgericht als samenwerking van Richard, Thierry en Nederlandse partners Philis en Paul. Naast zijn rol bij JanotsBos is Thierry de keldermeester van het beroemde Domaine des Comtes Lafon in Meursault.

JanotsBos bezit zelf geen wijngaarden. Als négociant-eleveur kopen ze druiven en most. Op deze manier hebben ze maximale invloed op de kwaliteit. Ook kunnen ze zo de wijnen maken in hun eigen, herkenbare, stijl. Ze zijn gevestigd in Meursault. De wijnen die ze maken komen dan ook voor het grootste deel uit de omliggende dorpen.
Artikelnummer 864801
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Plaats Saint Aubin
Wijnhuis Janots-Bos
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Ja
Loading...