Samsó 104 Anys Priorat Buil & Giné

Samsó 104 Anys Priorat Buil & Giné

Meer wijnen & info van Buil & Giné

Smaak omschrijving:
Samsó 104 Anys Priorat Buil & Giné
 
Buil & Giné is vernoemd naar de grootvader van eigenaar Xavi Buil, Joan Giné. Joan, maakte samen met zijn kinderen en kleinkinderen wijn, omringd door de de indrukwekkende en schitterende wijngaarden van Priorat. Het gebied ligt 160 km zuidwestelijk van Barcelona en is een van Spanje’s meest exclusieve wijngebieden waar wijnen van wereldklasse worden gemaakt.

Buil & Giné is in 1996 opgericht door Xavi Buil. Het bedrijf bezit 22 hectare aan wijngaarden rond het dorp Gratallops, in het hart van Priorat. Veel van Priorat’s bekendste wijnbedrijven zijn hier in de buurt gevestigd.

De combinatie van het warme mediterrane klimaat, de leisteenbodems – licorella genaamd – in combinatie met oude wijnstokken maakt Priorat uniek. Deze combinatie van factoren zorgt voor lage natuurlijke opbrengsten en krachtige wijnen.

Naast de wijnen uit Priorat maakt Buil & Giné ook een witte wijn in de streek Rueda, van de Verdejo druif. In het verlengde van de Rueda, in de richting van het westen en de Portugese grens ligt het wijngebied Toro. Hier maakt Buil & Giné een krachtige rode wijn van de blauwe druif Tinta de Toro, de lokale naam voor de Tempranillo druif.
Artikelnummer 959306
Soort Rode wijn
Land Spanje
Plaats Priorat D.O
Wijnhuis Buil & Giné
Vegan Nee
Druif 1 Cariñena
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2014
Inhoud 0,75
Flessen per doos kist à 6
Kelderrestant Ja
Loading...