Sancerre Domaine Franck Millet 0,375 l.

Sancerre Domaine Franck Millet 0,375 l.

Meer wijnen & info van Domaine Franck Millet

Smaak omschrijving:
Deze Sancerre heeft een krachtige neus met aroma's van kalksteen en klei, typerend voor de streek waar deze wijn vandaan komt, het dorpje Bué. Een wijn met veel sap en frisse zuren zijn in goede balans met ronde tonen. Dit geeft de wijn een soepele smaak en een lange afdronk. Heerlijk glas wijn als aperitief of in combinatie met verschillende rijke voorgerechten.
 
Het wijngebied Sancerre is gelegen ten zuid-westen van Parijs, aan de oevers van de Loire. Het heeft een totale grootte van 2700 hectare en de aangeplante druivensoorten zijn ongeveer 80% sauvignon blanc en 20% pinot noir.

Franck Millet bezit hier 27 hectare wijngaard en is de vierde generatie Millet op het domein. Hij maakt hier 4 wijnen: 2 witte wijnen van de sauvignon blanc druif, een rosé en een rode wijn, de laatste twee van de pinot noir druif.

De witte wijnen zijn heel karakteristiek voor dit deel van de Loire, loepzuiver, mooi strak droog en met veel mineraliteit.

Pers
"Highly recommended, 91 punten, Decanter".
"A classically youthful Sancerre; slightly smoky, flinty mineral nose with notes of lemon, grapefruit and spring flowers. A touch loose, the palate feels broad but there is a lovely undercurrent of acidity that finishes with some grip". Decanter magazine is een internationaal toonaangevend wijntijdschrift.

Vier van de maximaal vijf steren, Perswijn.
Perswijn is Nederlands meest gelezen wijnmagazine.

Médaillé D'Or 2011, 2012 & 2013 op het Concour Général Agricole in Parijs. Dit is het grootste concours op het gebied van landbouw producten in Frankrijk. Wijnproducenten uit vrijwel alle Franse wijnbouwgebieden doen hier aan mee.
Artikelnummer 842202
Soort Witte wijn
Land Frankrijk
Gebied Loire
Plaats Sancerre
Wijnhuis Domaine Franck Millet
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Sauvignon Blanc
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2020
Inhoud 0,375
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...