Sancerre 'Les Royaux' rouge Magnum Laporte (Bio)

Sancerre 'Les Royaux' rouge Magnum Laporte (Bio)

Meer wijnen & info van Domaine Laporte

Smaak omschrijving:
Vol-fruitig en krachtig van smaak met veel rood (Pinot Noir) fruit zoals aardbei en fraamboos met een subtiel hintje vanille door de rijping op eikenhouten vaten. De afdronk is vol, fris, lang en krachtig.
 
Domaine Laporte - Top kwaliteit uit de Loire*

De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van Domaine Rochoy, onderdeel van Domaine Laporte. Op deze 10 ha hectare grote wijngaard staat 1.8 hectare aangeplant met Pinot Noir. Door de zuidelijke ligging van de helling en de bodem die bestaat uit silicium rijke klei worden er druiven van topkwaliteit geoogst.
Na vinificatie rijpt deze wijn 12 maanden op eikenhouten vaten.

Domaine Laporte is opgericht in 1850 en werd tot 1986 gerund door René Laporte. René was een kwaliteitspionier in een tijd waar de nadruk vooral lag op hoge rendementen in de wijngaard. René koos altijd voor kwaliteit om een optimale wijngaard / terroir expressie in zijn wijnen te bereiken. Deze filosofie wordt tot op de dag van vandaag doorgezet.
In 1986 werd het domein gekocht door de bekende Bourgeois familie. Hiermee kocht de familie een unieke collectie wijngaarden waarvan 80% is aangeplant met de witte druivensoort Sauvignon Blanc en de overige 20% procent met de blauwe druivensoort Pinot Noir.

Het grootste deel van het wijngaardbezit ligt in Sancerre en een klein deel in Pouilly-Fumé, Quincy en Menetou Salon. Naast de wijnen uit deze beroemde gebieden worden onder het Le Bouquet label een heerlijke frisse, stuivende Sauvignon Blanc en fris fruitige rosé gemaakt. Beide wijnen worden gemaakt van topkwaliteit druiven en zijn een perfecte introductie van de Laporte stijl.

De wijngaarden liggen op top locaties waar de natuurlijk balans tussen ligging van de wijngaard, (micro) klimaat en bodem optimaal is. Het unieke is dat de bodem van deze wijngaarden voor het grootste deel bestaat uit Silex. Een unieke situatie omdat maar 18% van de wijngaard bodems in de Sancerre en Pouilly-Fumé uit Silex bestaan. Deze bodemsoort is een mix van vuur- en kalkzandsteen. De Sauvignon Blanc druif bereikt hier de meest ultieme, verfijnde en minerale expressie. Daarnaast staan de wijngaarden van Laporte vol oude wijnstokken die van nature een lagere opbrengst en meer smaakconcentratie geven.

Een groot deel van de Laporte wijngaarden zijn biologisch gecertificeerd. Deze worden bewerkt volgens natuurlijke principes. En de wijnen worden op traditionele en natuurlijke wijze gemaakt om de kwaliteit van de wijngaard / terroir expressie zo puur mogelijk tot zijn recht te laten komen.

*De rivier de Loire loopt, door het gelijknamig gebied, van midden-Frankrijk tot aan de Atlantische Oceaan. Aan deze rivier grenzen veel wijngebieden waarvan de bekendste Sancerre en Pouilly-Fumé zijn.
Artikelnummer 959702
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Loire
Plaats Sancerre
Wijnhuis Domaine Laporte
Smaaktype Elegant, gelaagd, verfijnd
Biologisch Ja
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Noir
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2015
Inhoud 1,5
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...