Santa Susanna Veneto Rosso IGT

Santa Susanna Veneto Rosso IGT

Smaak omschrijving:
Heerlijke verleidelijke, romige, volle en zachte Italiaanse wijn die bol staat van de rijpe donkere fruit smaken (braam, zwarte bes en pruimen). Met een heerlijke hint vanille en chocolade vanwege de houtrijping. De afdronk is verleidelijk lang en zacht. Een perfecte wijn om 'los' van de maaltijd te drinken, in combinatie met diverse pasta- en vleesgerechten of een stukje kaas.
 
Santa Susanna is afkomstig uit de wijnstreek Veneto. Een van Italië’s grootste wijngebieden grenzend aan de Dolemieten in het noorden en de Sloveense grens in het oosten.

Wijnmaken
De oogst wordt uitgevoerd in twee delen, de eerste pluk is begin september, van deze druiven wordt een wijn gemaakt die lekker fruitig van smaak is. Het tweede deel van de oogst vindt half oktober plaats, de druiven zijn dan inmiddels super rijp. Van deze druiven wordt een volle, ronde krachtige wijn gemaakt. Vervolgens worden beide wijnen geblend en rijpt de wijn tot aan het moment van bottelen nog enkele maanden op eikenhout om aan smaakdiepgang te winnen.
Artikelnummer 966400
Soort Rode wijn
Land Italië
Gebied Veneto
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Corvina
Druif 2 Merlot
% Druif 1 80
% Druif 2 20
Houtgebruik Ja
Jaartal 2020
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...