Santenay 1er Cru 'Le Beauregard' rouge Girardin

Santenay 1er Cru 'Le Beauregard' rouge Girardin

Meer wijnen & info van Vincent Girardin

Smaak omschrijving:
Verleidelijke en verfijnde geuren van rijp rood en donker fruit: aarbei, framboos, braam en pruim, iets van viool en aardse tonen. De wijn is krachtig, fris en verfijnd van smaak met wederom dat heerlijke sappige rode- en donkere fruit, aardse tonen en een zeer subtiele houtoets wat de wijn extra diepgang en smaak (complexiteit) geeft. De klasse van deze wijn blijkt bovendien uit de lange, verfijnde afdronk.
 
De wijnen van Domaine Vincent Girardin horen bij de beste in de Bourgogne. Het onderkomen in Meursault straalt perfectie en vakmanschap uit. 6000 m2 groot en geheel geklimatiseerde cuverie is gebouwd in een eigentijdse stijl met elementen van de traditionele 'bourguignon' bouwstijl. Ook binnen dit fraaie gebouw gaan nieuwe technieken en traditioneel vakmanschap hand in hand.

De fustenkelder in imposant en hier rijpen alléén de premier en grand cru's. Wijnmaker Eric Germain maakt alle wijnen, voor een groot deel van druiven van eigen wijngaarden hetgeen hij aanvult met gekochte druiven. Deze gekochte druiven ondergaan een zeer strenge selectie en de boer die deze druiven oogst wordt tevoren exact verteld hoe hij zijn wijngaard dient te onderhouden. Wanneer de boer zich niet houdt aan de voorschriften die het huis Girardin hem oplegt, worden de druiven niet afgenomen. Op deze wijze bereikt Girardin een constant hoog- en homogeen kwaliteitsniveau.

Pers
Door het toonaangevende Franse wijn magazine La Revue Du Vin De France geselecteerd bij de 50 beste wijndomeinen van de Bourgogne!
De Bourgogne telt ±3000 wijndomeinen.
Artikelnummer 992477
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Plaats Santenay
Wijnhuis Vincent Girardin
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Noir
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...