Santenay Vieilles Vignes Girardin

Santenay Vieilles Vignes Girardin

Meer wijnen & info van Vincent Girardin

Smaak omschrijving:
Pinot Noir beauty! Verfijnd fris en elegant, heerlijk sappig van smaak, boordevol rood fruit met een verfijnd aardse toon en perfect geintegreerde houtrijping die een heerlijk 'complexe' toets aan deze wijn geeft. De afdronk is mineraal, elegant en doet verlangen naar de volgende slok. Bij lichte vlees- en wild gerechten. Groente (vegetarische) gerechten. En ook stevige witvlees- en gevogelte gerechten.
 
De wijnen van het huis Girardin horen bij de beste in de Bourgogne. Het onderkomen in Meursault straalt perfectie en vakmanschap uit. 6000 m2 groot en geheel geklimatiseerde cuverie is gebouwd in een eigentijdse stijl met elementen van de traditionele 'bourguignon' bouwstijl. Ook binnen dit fraaie gebouw gaan nieuwe technieken en traditioneel vakmanschap hand in hand.

De fustenkelder in imposant en hier rijpen alléén de premier en grand cru's. Wijnmaker Eric Germain maakt alle wijnen, voor een groot deel van druiven van eigen wijngaarden hetgeen hij aanvult met gekochte druiven. Deze gekochte druiven ondergaan een zeer strenge selectie en de boer die deze druiven oogst wordt tevoren exact verteld hoe hij zijn wijngaard dient te onderhouden. Wanneer de boer zich niet houdt aan de voorschriften die het huis Girardin hem oplegt, worden de druiven niet afgenomen. Op deze wijze bereikt Girardin een constant hoog- en homogeen kwaliteitsniveau.

Pers
Door het toonaangevende Franse wijn magazine La Revue Du Vin De France geselecteerd bij de 50 beste wijndomeinen van de Bourgogne!
De Bourgogne telt ±3000 wijndomeinen.
Artikelnummer 992485
Soort Rode wijn
Land Frankrijk
Gebied Bourgogne
Plaats Santenay
Wijnhuis Vincent Girardin
Smaaktype Elegant, gelaagd, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Pinot Noir
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...