Morandé Sauvignon Blanc Gran Reserva Valle Casablanca

Morandé Sauvignon Blanc Gran Reserva Valle Casablanca

Meer wijnen & info van Viña Morandé

Smaak omschrijving:
De wijn is fris en vol van smaak, met kenmerkende tonen van limoen, rode grapefruit, sinasappel- en citroen zest en een heerlijke subtiel grassig - kruidig smaak accent. Tegelijkertijd een subtiele toon van hout door de rijping op grote houten vaten (foudres). De afdronk is lang, fris, mineraal en krachtig. Voor de liefhebbers van een vol - frisse aperitief wijn. Bij uitstek geschikt bij fusion- en Aziatische gerechten: salades, visgerechten, schaal-, schelpdieren, sashimi en sushi...
 
Viña Morandé - Pioneering Spirit - Gran Reserva
Wijnen van bijzondere wijngaarden die druiven van topkwaliteit leveren. De wijnen worden gekenmerkt door; kracht, elegantie, balans en goed gedoseerde houtrijping met een uitstekend bewaar potentieel.

Viña Morandé is een pionier binnen de Chileense wijnbouw. Pablo Morandé , die het bedrijf in 1996 oprichtte, is een van de 'godfathers' van de moderne Chileense wijnbouw.
Begin jaren '80 pionierde hij in de Casablanca Valley door hier als eerste wijngaarden aan te planten. Hij werd door iedereen voor gek verklaard! Het zou er veel te koud zijn om druiven te verbouwen! Inmiddels is het een van de belangrijkste wijnbouwgebieden van Chili.

Morandé's wijnmaker Ricardo Baettig kent zijn klassiekers. Hij heeft vijf jaar als wijnmaakconsultant voor verschillende wijnbedrijven in Italië gewerkt. En die Europese jaren proef je in zijn wijnen terug. Zijn wijnmaakstijl is gericht op: Finesse, elegantie, terroir en goed gedoseerd houtgebruik. Onder leiding van Ricardo introduceerde Morandé als een van de eersten in Chili, foudres - grote eikenhouten vaten en betonnen eieren voor het vergisten en rijpen van de wijnen.
Bovendien waren ze er als een van de eersten bij om het 'vergeten' wijngebied Maule opnieuw op de kaart te zetten. Via Pablo Morandé's contacten worden er druiven gekocht van de mooiste en oudste wijngaarden in het gebied. En 'last but not least' liep Morandé ook voorop als het gaat om duurzaamheid. Als eerste wijnbedrijf in Chili werden ze hiervoor gecertificeerd.

Naast al dit geweldige pionierswerk houden wij ook van de Morandé wijnen vanwege de goede prijs- kwaliteitsverhouding. De hoge kwaliteit blijkt ook uit de lovende pers recensies die de wijnen door de jaren heen hebben ontvangen.

Duurzaamheid: 'Certified Sustainable Wine of Chile'
Viña Morandé heeft hiervoor moeten voldoen aan een aantal strenge criteria op het gebied van: Wijngaarden, wijnmakerij en de gemeenschap (leveranciers, werknemers, overheid). De certificering is een gevolg van het bedrijfsbeleid om zo duurzaam mogelijk te werken.

Vinificatie en Elevage
De stijl van de wijn is een kruising tussen witte Bordeaux, Sancerre en het beste wat de Sauvignon Blanc druif in Chili en Nieuw-Zeeland te bieden heeft.

De druiven voor deze wijn afkomstig van Morandé's oudste Sauvignon Blanc wijngaard, die in het koelste gedeelte van de Cassablanca vallei ligt. Vanwege de hoge kwaliteit van de druiven krijgen deze een Gran Reserva behandeling in de wijngaard- en kelder.

De druiven worden met de hand geplukt, vervoerd in kleine kistjes om trossen in de allerbeste conditie te houden. Het sap wordt vergist en op grote foudres, eikenhouten vaten van 2000 liter en betonnen eieren. De wijn rijpt in deze vaten, op de gistresten, tot aan het moment van botteling. Dit wordt gedaan om de wijn meer 'volume / body' en 'complexiteit te geven.

Pers
Pablo Morandé is diverse malen onderscheiden als wijnmaker en (kwaliteits) pionier binnen de Chileense wijnbranche.
De wijnen ontvingen de afgelopen jaren lovende scores in verschillende wijnmagazines en van critici. Zoals Robert Parker's Wine Advocate, Perswijn, Wine Spectator.

Artikelnummer 809026
Soort Witte wijn
Land Chili
Gebied Valle Casablanca
Wijnhuis Viña Morandé
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Ja
Druif 1 Sauvignon Blanc
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...