Senhora do Convento Late Bottled Vintage Port 2010

Senhora do Convento Late Bottled Vintage Port 2010

Smaak omschrijving:
Intense krachtige aroma's van rijp, donker fruit, samen met houtaroma's en kruidigheid. In de mond, zoet rond en verleidelijk, met een rijke, lange, zwoele afdronk van zoet fruit en chocolade
 
In het hart van de Douro, aan de oever van de Távora (een zijrivier van de Douro), ligt midden tussen de wijngaarden het prachtige klooster Mosteiro Novo De São Pedro Das Aguias. Dit prachtige door Cistercienzer monniken gebouwde klooster is sinds een paar jaren in zijn volle glorie en luister hersteld.

Naast bijna honderd hectaren bos met onder meer olijfbomen voor de productie van maagdelijke olijfolie, beslaat het domein zevenenveertig hectare wijngaarden, beplant met de in het Port-gebied gangbare druivensoorten (Touriga Nacional, Francesca, Tinta Roriz en Barroca voor de rode wijn en port en Malvasia Fina, Gouveio en Viosinho voor de witte port). Oenoloog en conseiller is de zeer talentrijke Fransman Jean-Hugues Gros, die al vele jaren in de Douro werkt.
De productie omvat bijna alle bekende portsoorten, behalve een Colheita en een Crusted Port. Het accent ligt op het fruit en de elegantie en alle zijn juweeltjes in hun soort.
Artikelnummer 492022
Soort Port
Land Portugal
Gebied Douro
Wijnhuis Senhora do Convento
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Vegan Nee
Houtgebruik Ja
Jaartal 2010
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...