Senhora do Convento Tawny Port

Senhora do Convento Tawny Port

Momenteel geen voorraad Meer wijnen & info van Senhora do Convento

Smaak omschrijving:
Een subtiele tawny met subtiel zoete tonen van gedroogd fruit zoals vijgen, abrikozen en geconfijte vruchten, versmolten met subtiele hout- en koffie tonen, een lichte aardse toets en een heerlijk zachte maar ook frisse afdronk. Als toetje op zichzelf en bij harde- en blauw schimmel kazen.
 
In het hart van de Douro, aan de oever van de Távora (een zijrivier van de Douro), ligt midden tussen de wijngaarden het prachtige klooster Mosteiro Novo De São Pedro Das Aguias. Dit prachtige door Cistercienzer monniken gebouwde klooster is sinds een paar jaren in zijn volle glorie en luister hersteld.

Naast bijna honderd hectaren bos met onder meer olijfbomen voor de productie van maagdelijke olijfolie, beslaat het domein zevenenveertig hectare wijngaarden, beplant met de in het Port-gebied gangbare druivensoorten (Touriga Nacional, Francesca, Tinta Roriz en Barroca voor de rode wijn en port en Malvasia Fina, Gouveio en Viosinho voor de witte port).

Oenoloog en conseiller is de zeer talentrijke Fransman Jean-Hugues Gros, die al vele jaren in de Douro werkt. De productie omvat bijna alle bekende portsoorten, behalve een Colheita en een Crusted Port. Het accent ligt op het fruit en de elegantie en alle zijn juweeltjes in hun soort.
Artikelnummer 492008
Soort Port
Land Portugal
Gebied Douro
Wijnhuis Senhora do Convento
Smaaktype vol zoet, aromatisch
Houtgebruik Ja
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...