Senhora do Convento Vintage Port

Senhora do Convento Vintage Port

Smaak omschrijving:
De krachtigste expressie van Port wijn: Vintage port. Deze port wordt alleen gemaakt in de allerbeste jaren. Indrukwekkend krachtig maar ook verfijnd en gelaagd.
 
In het hart van de Douro, aan de oever van de Távora (een zijrivier van de Douro), ligt midden tussen de wijngaarden het prachtige klooster Mosteiro Novo De São Pedro Das Aguias. Dit prachtige door Cistercienzer monniken gebouwde klooster is sinds een paar jaren in zijn volle glorie en luister hersteld.

Naast bijna honderd hectaren bos met onder meer olijfbomen voor de productie van maagdelijke olijfolie, beslaat het domein zevenenveertig hectare wijngaarden, beplant met de in het Port-gebied gangbare druivensoorten (Touriga Nacional, Francesca, Tinta Roriz en Barroca voor de rode wijn en port en Malvasia Fina, Gouveio en Viosinho voor de witte port). Oenoloog en conseiller is de zeer talentrijke Fransman Jean-Hugues Gros, die al vele jaren in de Douro werkt. De productie omvat bijna alle bekende portsoorten, behalve een Colheita en een Crusted Port. Het accent ligt op het fruit en de elegantie en alle zijn juweeltjes in hun soort.
Artikelnummer 492019
Soort Port
Land Portugal
Plaats Douro
Wijnhuis Senhora do Convento
Smaaktype krachtig zoet, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Touriga Nacional
Druif 2 Touriga Francesa
Druif 3 Tinta Roriz
Druif 4 Tinta Barroca
Druif 5 Tinta Cao
Houtgebruik Ja
Jaartal 2009
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...