Sherry Moscatel 'Dorado' César Florido

Sherry Moscatel 'Dorado' César Florido

Meer wijnen & info van Bodegas César Florido

Smaak omschrijving:
Fris, vol-zoet en superfruitig van smaak, want gemaakt van de aromatische Moscatel (Muskaat) druif. Je proeft zoete-frisse tonen van zoete perzik, rijpe sinaasappel, geconfijte citroen, bloemenbloesem en vers druivensap. De afdronk is lang, zoet, vol en fris. Perfect te combineren bij chocolade en (zoete) fruit desserts en niet te vergeten bij diverse blauwader kazen (Roquefort, Stilton etc.)
 
Het familiebedrijf Bodega Cesar Florido bestaat sinds 1887 en is daarmee de oudste bodega van Chipiona. Sindsdien is het bedrijf en de kennis van vader op zoon doorgegeven en traditie staat hier dan ook hoog in het vaandel. Momenteel zwaait de vijfde generatie hier de scepter in de persoon van César Florido. Bodega César Florido is slechts een van de twee bodega’s in Chipiona die niet bij de coöperatie van Chipiona zijn aangesloten en hun vinos de Jerez zelf op fles brengen.

Toen medio de twintigste eeuw de bodega’s in Chipiona massaal hun wijngaarden verkochten, waren ze bij César Florido zo slim hun aan wijngaarden aan familieleden te verkopen. Hierdoor zijn ze verzekerd van een constante kwaliteit druiven, onder meer de opbrengst van 21 hectare in de top-pago Miraflores in Sanlúcar de Barrameda. Chipiona ligt direct aan de Atlantische kust en een van de drie bodega’s van César Florido ligt zelfs op veertig meter van de Atlantische oceaan.

Moscatel Pasas - Vinificatie en opvoeding
Door zijn zandgronden is Chipiona zeer geschikt voor de muskaatdruif. Hier ligt dan ook de geboortegrond van de meeste Moscatels uit het Sherry-gebied.

De druiven voor de Dorado worden niet aan de lucht gedroogd, maar zeer rijp geoogst en vervolgens gekneusd. Het sap vergist daarna tot 1% alcohol en wordt dan versterkt (tot 17,5 vol.% alcohol), waardoor de alcoholische gisting stopt. Hierdoor blijft er veel restsuiker achter (173 gram/liter). Daarna wordt de wijn een jaar opgevoed in kastanjehouten
Artikelnummer 560002
Soort Sherry
Land Spanje
Gebied Jerez
Plaats Jerez
Wijnhuis Bodegas César Florido
Smaaktype vol zoet, aromatisch
Vegan Nee
Druif 1 Moscatel
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal NV
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...