Sherry PX Monteagudo Delgado Zuleta

Sherry PX Monteagudo Delgado Zuleta

Smaak omschrijving:
Vol, krachtig en evenwichtig. Zeer zoet met een opvallende geur van rozijnen. Bijna stroopachtig van structuur. Zeer donker mahoniekleurig.
 
Delgado Zuleta is één van de oudste sherryhuizen in het gebied van Jerez. De historie van dit familiebedrijf gaat terug tot 1719. De meeste wijngaarden zijn reeds 200 jaar in bezit en liggen in bekende pagos (wijngebieden) als Miraflores, Torrebreba, Pastrano en Paganilla. Het huis heeft de economische stormen, die doorheen het sherrygebied hebben gewoed, goed doorstaan. De oriëntatie naar kwaliteit bleek een goede keuze. In de wijngaarden werkt er voortdurend een vast team met de modernste wijnbouwtechnieken.
Het hoofdgebouw van Delgato Zuleta staat net buiten het stadje. In het oude stadsgedeelte met zijn smalle straatjes bezitten ze nog een 10-tal prachtige, vaak stokoude bodegas, die nog steeds in gebruik zijn. Het grootste ligt boven op de heuvel en profiteert optimaal van de koele zeebries.

Het paradepaardje van deze bodega is 'La Goya', een enorm elegante en verfijnde' Manzanilla', die maar liefst 85% van de productie uitmaakt. De naam 'La Goya' bestaat sinds 1918. De toenmalige eigenaar kreeg toestemming van de wereldberoemde flamencodanseres Aurora Jauffre om haar artiestennaam te gebruiken. Sherry floreerde in die tijd volop en Delgada Zuleta werd leverancier van het Spaanse hof.

De honger naar kwaliteit is bij Delgado Zuleta zo groot dat men een eigen oenoloog in dienst heeft. Hij controleert nauwgezet alle stadia van het vinificatieproces, grijpt in waar nodig en bepaalt ook wanneer het stadium van botteling is bereikt. Ook al is het een ambachtelijk product, de uitzonderlijke kwaliteit in de fles moet zo constant mogelijk zijn.
Sinds mensenheugenis heeft men ook een eigen kuiperij, waar drie kuipers voltijds werken om de oude botas (eikenvaten van 500 liter) van 80 tot 150 jaar te repareren. Men is zeer gesteld op het bestaande bezit van deze oude vaten, die een belangrijke bijdrage vormen tot de kwaliteit van de sherry.
Artikelnummer 596801
Soort Sherry
Land Spanje
Gebied Jerez
Smaaktype vol zoet, aromatisch
Vegan Nee
Druif 1 Pedro Ximenez
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...