Sierra Cantabria Rioja 'Amancio'

Sierra Cantabria Rioja 'Amancio'

Momenteel geen voorraad Meer wijnen & info van Bodegas Sierra Cantabria

Smaak omschrijving:
Sierra Cantabria Rioja 'Amancio'
 
Sierra Cantabria bevindt zich in de plaats San Vicente de la Sonsierra in het hart van het Rioja (Alavesa) gebied. De bodega is eigendom van de familie Eguren die hier sinds 1870 wijngaarden bezit, op enkele van de beste locaties (terroirs) van de hele Rioja streek. Sierra de Cantabria werd in 1957 opgericht door Guillermo Eguren. Jaar in jaar uit ontvangen de wijnen van Sierra Cantabria lovende kritieken en worden geroemd vanwege de zeer goede prijs - kwaliteit verhouding.

Duurzaamheid staat centraal voor de Eguren familie. De wijngaarden worden al meer dan dertig jaar volgens biologische wijnbouwprincipes bewerkt. Chemische bestrijdingsmiddelen worden dan ook sinds lange tijd niet meer gebruikt. De wijngaarden van Sierra Cantabria worden tegen de koude noordelijke winden beschermd door het gelijknamige Sierra Cantabria gebergte.

De wijngaard locaties verschillen van elkaar in hoogte, grond samenstelling, ligging en leeftijd van de wijnstokken. Ze profiteren allemaal van de samenvloeiing van Atlantische en Mediterrane klimaat invloeden. Iedere wijngaard heeft daarom zijn eigen karakter en het zijn deze verschillende karakter (terroir) eigenschappen die de familie Eguren in de wijnen terug wil laten komen.

Wijnmaken
Druiven: 100% Tempranillo
Wijngaard: Eén wijngaard in La Veguilla, 40+ jaar oude wijngaarden.
Rijping: 24 maanden in nieuwe Franse eikenhouten vaten.

Pers
Robert Parker Wine Advocate over Sierra Cantabria.
"This has always been one of the best-value Rioja producers, but of course, they make wines that are more expensive than $25 as well". Robert Parker is een van 's werelds meest invloedrijke wijnschrijvers.

"Founded in 1957, this high-quality Rioja estate produces some more expensive cuvées, but their stars are these value-priced wines, all selling for $25 or less. The red wines are very reliable and of high-quality, especially at these price points".

Tim Atkin
In zijn Rioja Report 2015 wordt Sierra de Cantabria ingedeeld bij de allerbeste bodegas (first growths) van de Rioja streek. De indeling is geïnspireerd op de 'anno 1855' indeling van de beste Bordeaux Châteaus. Tim Atkin is een gezaghebbende Engelse wijnjournalist en Master of Wine.
Artikelnummer 954309
Soort Rode wijn
Land Spanje
Plaats Rioja
Wijnhuis Bodegas Sierra Cantabria
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Druif 1 Tempranillo
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2012
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...