Sierra Cantabria Rioja Rosado

Sierra Cantabria Rioja Rosado

Meer wijnen & info van Bodegas Sierra Cantabria

Smaak omschrijving:
Is dit een van Spanje's lekkerste rosé's? Droog, vol, fruitig, fris en tegelijkertijd super elegant en verfijnd van smaak. Boordevol elegante tonen van framboos, aardbei en rozenbottel en subtiele kruidigheid. Tegelijkertijd fris en zacht van smaak met een lange, vol frisse afdronk. Ja, dit is een van Spanje's lekkerste rosé's! Te schenken als aperitief en om door te schenken bij diverse vis-, schaal-, schelpdiergerechten, witvlees-, gevogelte gerechten en zomerse salades.
 
Sierra Cantabria bevindt zich in de plaats San Vicente de la Sonsierra in het hart van het Rioja (Alavesa) gebied. De bodega is eigendom van de familie Eguren die hier sinds 1870 wijngaarden bezitten, op enkele van de beste locaties (terroirs) van de hele Rioja streek. Sierra de Cantabria werd in 1957 opgericht door Guillermo Eguren. Jaar in jaar uit ontvangen de wijnen van Sierra Cantabria lovende kritieken en worden geroemd vanwege de zeer goede prijs - kwaliteit verhouding.

Duurzaamheid staat centraal voor de Eguren familie. De wijngaarden worden al meer dan dertig jaar volgens biologische wijnbouwprincipes bewerkt. Chemische bestrijdingsmiddelen worden dan ook sinds lange tijd niet meer gebruikt. De wijngaarden van Sierra Cantabria worden tegen de koude noordelijke winden beschermd door het gelijknamige Sierra Cantabria gebergte.

De wijngaard locaties verschillen van elkaar in hoogte, grond samenstelling, ligging en leeftijd van de wijnstokken. Ze profiteren allemaal van de samenvloeiing van Atlantische en Mediterrane klimaat invloeden. Iedere wijngaard heeft daarom zijn eigen karakter en het zijn deze verschillende karakter (terroir) eigenschappen die de familie Eguren in de wijnen terug wil laten komen.

Pers
Robert Parker Wine Advocate over Sierra Cantabria.
"This has always been one of the best-value Rioja producers, but of course, they make wines that are more expensive than $25 as well". Robert Parker is een van 's werelds meest invloedrijke wijnschrijvers.

"Founded in 1957, this high-quality Rioja estate produces some more expensive cuvées, but their stars are these value-priced wines, all selling for $25 or less. The red wines are very reliable and of high-quality, especially at these price points".

Tim Atkin MW
In zijn Rioja Report 2015 wordt Sierra de Cantabria ingedeeld bij de allerbeste bodegas (first growths) van de Rioja streek. De indeling is geïnspireerd op de 'anno 1855' indeling van de beste Bordeaux Châteaus. Tim Atkin is een gezaghebbende Engelse wijnjournalist en Master of Wine.
Artikelnummer 754300
Soort Rosé
Land Spanje
Plaats Rioja
Wijnhuis Bodegas Sierra Cantabria
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Garnacha
Druif 2 Viura
Druif 3 Tempranillo
% Druif 1 50
% Druif 2 30
% Druif 3 20
Houtgebruik Nee
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Ja
Loading...