Soave Netrroir Corte Mainente

Soave Netrroir Corte Mainente

Meer wijnen & info van Corte Mainente

Smaak omschrijving:
Fasten your seatbelts for this Super Soave!
Een selectie van de allerbeste Garganega druiven uit de verschillende wijngaarden van Corte Mainente. Zacht, vol-fris, gelaagd, krachtig, elegant en zeer verleidelijk van smaak. Om te schenken bij vis-, schaaldier-, kalfsvlees-, en gevogelte gerechten.
 
Soave Canitina Mainente - Super Soave - "An up-and-coming young producer with cellars near central Soave". - Decanter mei 2017 -

Je hebt Soave en je hebt Super Soave!!! Dat is wat wij riepen na de Soave wijnen van Corte Mainente te hebben geproefd.

Tijdens de grootste wijnbeurs ter wereld, Prowein 2017 in Dusseldorf, proefden we veel Soave's. De wijnen van Corte Mainente sprongen er direct uit vanwege de goede prijs - kwaliteit. Terug in Alkmaar werden de wijnen opnieuw geproefd en het proefteam kwam unaniem tot de conclusie: Dit wijnhuis willen we toevoegen aan ons assortiment!

Wijn en druiven hebben altijd een rol gespeeld in de familie geschiedenis van de familie Mainente. In 1939 kocht Virgilio Mainente het huidige wijnbedrijf met enkele wijngaarden. Ook voor die tijd was de familie al actief in de wijnbouw. Tot 1950 gebeurde dit samen met het verbouwen van graan en het houden vee. Een landbouw traditie die je tot eind jaren vijftig in heel Italië aantrof.

Vanaf medio jaren vijftig nam Ugo Mainente het stokje over en specialiseerde zich in wijn. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Marco & Davide Mainente. Marco is verantwoordelijk voor de 12 hectare wijngaarden en Davide voor het wijnmaken. Beide broers zijn, net als hun vader , afgestudeerd aan de universiteit van Conegliano en liepen stages in binnen- en buiteland om hun kennis en vaardigheden te vergroten. Alle wijngaarden van de familie liggen rond het pittoreske stadje Soave. Hier vindt je de allerbeste wijngaarden van het hele Soave gebied.

Soave is een wijngebied dat ligt in het noordwesten van de Italiaanse provincie Veneto. Het gebied heeft een niet al te beste reputatie door de grote plas anonieme 'bulkwijnen' die er nog altijd wordt gemaakt. De laatste jaren is er echter een groep producenten opgestaan die bewijst dat er van de Garganega druif fantastische witte wijnen van top kwaliteit gemaakt kunnen worden.

Wijnmaken.
Voor deze wijn worden de beste trossen uit de wijngaarden op verschillende momenten geplukt, precies wanneer iedere tros zijn optimale rijpheid heeft bereikt. Deze druiven worden vervolgens korte tijd te drogen gelegd (1 week). De vergisting wordt opgestart in roestvrijstalen vaten en halverwege de vergisting wordt de helft van de wijn overgeheveld in betonen vaten en het andere deel in eerder gebruiktes eikenhouten vaten (barriques). Nadat de wijnen 12 maanden hebben gerijpt worden beide wijnen weer geblend en vervolgens gebotteld.
Deze manier van wijnmaken doet een beroep op het 'fingerspitzen gefuhl' van Davide Mainente. En dat is terug te proeven in deze wijn want deze wijn is tegelijkertijd: fris, mineraal, heeft een fantastisch rijp fruit karakter, een zeer subtiele hint vanille en en is heerlijk fris -zacht en rond van smaak.

Pers
Dat we een zeer fraai Soave huis gevonden bleken te hebben werd nog eens onderstreept in de het mei nummer van het gerenommeerde Engelse wijnmagazine Decanter.
In de rubriek 'Expert's Choice Soave kreeg de 'Tovo al Pigno' Soave Classico een speciale aanbeveling en werd Corte Mainente omschreven als: "An up-and-coming young producer with cellars near central Soave".
Artikelnummer 856602
Soort Witte wijn
Land Italië
Gebied Veneto
Plaats Soave
Wijnhuis Corte Mainente
Smaaktype Elegant, krachtig, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Garganega
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...