Soave Classico Tovo al Pigno Corte Mainente

Soave Classico Tovo al Pigno Corte Mainente

Meer wijnen & info van Corte Mainente

Smaak omschrijving:
De Garganega druiven voor deze wijn zijn afkomstig van de 'Cru' wijngaard Pigno, de bodem is van vulkanische oorsprong. Deze top wijngaard is gelegen in het hart van het Soave Classico gebied. Verfijning, volume, elegantie, lengte, 'complexiteit' & 'mineraliteit'. Om te schenken bij vis-, schaaldier-, kalfsvlees-, en gevogelte gerechten.
 
Soave Canitina Mainente - Super Soave - "An up-and-coming young producer with cellars near central Soave". - Decanter mei 2017 -

Wijn en druiven hebben altijd een rol gespeeld in de familie geschiedenis van de familie Mainente. In 1939 kocht Virgilio Mainente het huidige wijnbedrijf met enkele wijngaarden. Ook voor die tijd was de familie al actief in de wijnbouw. Tot 1950 gebeurde dit samen met het verbouwen van graan en het houden vee. Een landbouw traditie die je tot eind jaren vijftig in heel Italië aantrof.

Vanaf medio jaren vijftig nam Ugo Mainente het stokje over en specialiseerde zich in wijn. Tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Marco & Davide Mainente. Marco is verantwoordelijk voor de 12 hectare wijngaarden en Davide voor het wijnmaken. Beide broers zijn, net als hun vader , afgestudeerd aan de universiteit van Conegliano en liepen stages in binnen- en buiteland om hun kennis en vaardigheden te vergroten. Alle wijngaarden van de familie liggen rond het pittoreske stadje Soave. Hier vindt je de allerbeste wijngaarden van het hele Soave gebied.

Soave is een wijngebied dat ligt in het noordwesten van de Italiaanse provincie Veneto. Het gebied heeft een niet al te beste reputatie door de grote plas anonieme 'bulkwijnen' die er nog altijd wordt gemaakt. De laatste jaren is er echter een groep producenten opgestaan die bewijst dat er van de Garganega druif fantastische witte wijnen van top kwaliteit gemaakt kunnen worden.

Wijnmaken:
Deze wijn wordt gemaakt van 100% Garnega druiven afkomstig van de 'Cru' wijngaard Tovo al Pigno. Deze wijngaard ligt in het hart van het Soave Classico gebied waar de allerbeste Soave's vandaan komen. De combinatie van oude wijnstokken (40 tot 60 jaar oud) en de wijngaard bodem die van vulkanische oorsprong is, zorgt voor druiven van topkwaliteit ( dé basisvoorwaarde om wijn van hoge kwaliteit te kunnen maken).
Het druivensap wordt vergist is roestvrijstalen vaten en rust tot het moment van botteling op de gistsporten om aan extra smaakdiepgang te winnen.

Pers
Dat we een zeer fraai Soave huis gevonden bleken te hebben werd nog eens onderstreept in de het mei nummer van het gerenommeerde Engelse wijnmagazine Decanter. In de rubriek 'Expert's Choice Soave kreeg de 'Tovo al Pigno' Soave Classico een speciale aanbeveling.

93 van de 100 punten, Decanter. "Camomile and jasmine nose over apple, pear and tarragon. Fleshy ripe passion fruit palate with floral notes; lovely balance and length. An up-and-coming young producer with cellars near central Soave".
Artikelnummer 856601
Soort Witte wijn
Land Italië
Gebied Veneto
Plaats Soave
Wijnhuis Corte Mainente
Smaaktype Elegant, gelaagd, verfijnd
Vegan Nee
Druif 1 Garganega
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2018/19
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...