Soek die Geluk Chardonnay

Soek die Geluk Chardonnay

Meer wijnen & info van Soek die Geluk

Smaak omschrijving:
Aangenaam droge maar ook iets romige witte wijn met veel fris citrusfruit; karakteristiek voor chardonnay. Jan du Toit laat een deel van de wijn op eikenhout rijpen en hierdoor verkrijgt deze plezierige witte wijn een zeer subtiel aroma van eikenhout en een volle geur en smaak. Perfecte aperitief wijn, bij verschillende appetizers, voor-, & hoofdgerechten op basis van vis, witvlees, gevogelte, groenten (gegrild, salades).
 
Soek die Geluk is gelegen in de Robertson vallei, 150 km. Ten oosten van Kaapstad.

Het klimaat is er constant warm, er is geen industrie dus een perfecte omgeving voor het maken van zuivere, natuurlijke wijnen. Eigenaar Jan du Toit is een energieke en gedreven wijnmaker, heeft zijn opleiding gevolgd aan Elsenburg, de wijnbouwuniversiteit in Stellenbosch.

Soek die Geluk wijnen zijn echte geniet wijnen voor alledag. Heerlijk om als aperitief te drinken en om door te schenken bij de maaltijd.

Biodiversity & Wine Initiative
Sinds 2011 is Soek die Geluk deelnemer aan het biodiversity & wine initiative (BWI). Deelnemers aan dit programma zetten zich in voor het behouden van de unieke flora- en fauna die Zuid-Afrika rijk is. Deelnemers werken daarnaast zo duurzaam mogelijk in wijnkelder en wijngaard. Voor het ontvangen van deze certificering heeft Soek die Geluk moeten voldoen aan de strenge eisen van de BWI certificerings commissie.
Artikelnummer 890506
Soort Witte wijn
Land Zuid Afrika
Gebied Robertson
Plaats Bonnievale
Wijnhuis Soek die Geluk
Smaaktype fruitig, soepel, aromatisch
Vegan Ja
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2021
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...