MWC Sunburnt Chardonnay Goulburn Valley, Victoria, Australie

MWC Sunburnt Chardonnay Goulburn Valley, Victoria, Australie

Meer wijnen & info van MWC WINES

Smaak omschrijving:
Een volle, ronde, zachte, romige en zonnige Australische Chardonnay. Heerlijk om 'los' van de maaltijd te drinken en bij gerechten die vol en rond van smaak zijn zoals gerookte kip, zalm, forel, kabeljauw, vis- en gevogelte gerechten met een romige saus. En Aziatische gerechten, niet te pittig, bijvoorbeeld een viscurry.
 
MWC wines is in 1968 opgericht. De wijnen van MWC komen uit provincie Victoria, in het zuiden van Australië. Tot op de dag van vandaag is het een familie bedrijf, met ruim 200 ha wijngaarden in eigen bezit.

MWC Wines heeft naast fantastische wijngaarden en een ‘state of the art’ wijnmakerij, top wijnmaakster Jo Nash in dienst. Jo wordt geroemd vanwege haar ‘exceptional winemaking skills’. Jo is supergoed in het maken van wijnen op ieder prijsniveau: van instap tot premium wijnen. En geloof ons, er zijn maar héél weinig wijnmakers die beide evengoed kunnen!
Jo haar liefde voor wijnmaken gaat buiten het werk gewoon door. Ze is getrouwd met een wijnmaker en heeft vier kinderen. Samen met de kinderen, die de druiven plukken en op blote voeten de druiven stampen, maken ze thuis ook wijnen.

De filosofie van MWC Wines is simpel, maak fantastische wijnen die:
- Wijndrinkers aanraden aan hun vrienden
- Een uitzonderlijke prijs -kwaliteitsniveau hebben
- Sommeliers aanraden aan hun gasten
- Die wijnwinkels graag verkopen

Pers
In Australië zelf worden MWC en wijnmaakster Jo Nash geroemd door de ‘nestor’ van de Australische wijnschrijverij en dé autoriteit op het gebied van Australische wijn, James Halliday. James over de MWC wijnen: “quality is unfailingly good”. Ook internationaal hebben de MWC wijnen veel prijzen en onderscheidingen gewonnen (Decanter, International Wine Competition etc.)
Artikelnummer 858901
Soort Witte wijn
Land Australië
Plaats Central Victoria
Wijnhuis MWC WINES
Smaaktype Fruitig, soepel, sappig
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...