MWC Sunburnt Chardonnay Goulburn Valley, Victoria, Australie

MWC Sunburnt Chardonnay Goulburn Valley, Victoria, Australie

Meer wijnen & info van MWC WINES

Smaak omschrijving:
Een volle, ronde, zachte, romige en zonnige Australische Chardonnay met een heerlijke, subtiele toets vanille door de vergisting en rijping in eikenhouten vaten.
Heerlijk om 'los' van de maaltijd te drinken en bij gerechten die vol en rond van smaak zijn zoals gerookte kip, zalm, forel, kabeljauw, vis- en gevogelte gerechten met een romige saus. En Aziatische gerechten, niet te pittig, bijvoorbeeld een viscurry.
 
MWC wines is in 1968 opgericht. De wijnen van MWC komen uit provincie Victoria, in het zuiden van Australië. Tot op de dag van vandaag is het een familie bedrijf, met ruim 200 ha wijngaarden in eigen bezit.

MWC Wines heeft naast fantastische wijngaarden en een ‘state of the art’ wijnmakerij, top wijnmaakster Jo Nash in dienst. Jo wordt geroemd vanwege haar ‘exceptional winemaking skills’. Jo is supergoed in het maken van wijnen op ieder prijsniveau: van instap tot premium wijnen. En geloof ons, er zijn maar héél weinig wijnmakers die beide evengoed kunnen!
Jo haar liefde voor wijnmaken gaat buiten het werk gewoon door. Ze is getrouwd met een wijnmaker en heeft vier kinderen. Samen met de kinderen, die de druiven plukken en op blote voeten de druiven stampen, maken ze thuis ook wijnen.

Wijngaard en wijnmaken
De druiven voor de Sunburnt Chardonnay zijn afkomstig van MWC’s eigen wijngaarden in de Goulburn Valley, noordelijke gelegen van de stad Melbourne. Tijdens het groei seizoen kenmerkt het weer zich door, zonnige dagen en milde avondtemperaturen - perfect voor top kwaliteit Chardonnay druiven. De druiven worden geoogst tijdens de koelte van de nacht om frisheid van de druiven te behouden. Het druivensap wordt in eikenhouten vaten vergist, met uitgebreid gist contact, na de alcoholische fermentatie, tot het moment van botteling, om aan smaakdiepte en complexiteit te winnen.

Pers
In Australië zelf worden MWC en wijnmaakster Jo Nash geroemd door de ‘nestor’ van de Australische wijnschrijverij en dé autoriteit op het gebied van Australische wijn, James Halliday. James over de MWC wijnen: “quality is unfailingly good”. Ook internationaal hebben de MWC wijnen veel prijzen en onderscheidingen gewonnen (Decanter, International Wine Competition etc.)
Artikelnummer 858901
Soort Witte wijn
Land Australië
Plaats Goulburn Valley
Wijnhuis MWC WINES
Smaaktype Fruitig, soepel, sappig
Vegan Nee
Druif 1 Chardonnay
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...