Tannu Grillo & Chardonnay IGT Sicilia organic

Tannu Grillo & Chardonnay IGT Sicilia organic

Smaak omschrijving:
De wijn heeft een elegante lichtgele tint, met een boeket doet denken aan ananas en citroen. De smaak is fris en opwekkend met wederom de smaken van ananas en citroen. Perfect als aperitief en bij wit vlees, vis, pasta's met witte sauzen.
 
Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en ondanks de vele eeuwen van invallen en kolonisatie door o.a. Spanjaarden, Arabieren, Noormanen en Oostenrijkers heeft het zijn eigen cultuur en identiteit weten te behouden.

Het eiland is nog altijd een wijnbouw oase waarvan de geschiedenis ruim vierduizend jaar teruggaat. Met een robuust bergachtige binnenland omringd door een dunne strook van de prachtige kust. Werden er op Sicilië tot voor kort stoffige ouderwetse wijnen gemaakt. Dit is de laatste jaren totaal veranderd. De wijnen van Tanu zijn hier een perfect voorbeeld van. Wijnen met een zeer goede prijs kwaliteit verhouding, die lekker sappig, vol en fris van smaak zijn.

Tannu
In Oud Siciliaans betekent Tannu 'toen.. , zoals in', terug naar de tijd toen de landbouw nog volledig natuurlijk was, net zoals onze Tannu wijnen. Geen pesticiden en kunstmest alleen wat moeder natuur ons gegeven heeft. Voor Tannu worden de beste, volledig biologisch geteelde, druiven geselecteerd van wijngaarden in het westelijk deel van Sicilië rond de stad Trapani.
Artikelnummer 805201
Soort Witte wijn
Land Italië
Gebied Sicilia
Wijnhuis Orion Wines
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Biologisch Ja
Vegan Nee
Druif 1 Grillo
Druif 2 Chardonnay
% Druif 1 70
% Druif 2 30
Houtgebruik Nee
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...