Tapiz Malbec Black Tears

Tapiz Malbec Black Tears

Smaak omschrijving:
Diep, donker paars van kleur. In de neus geconcentreerde tonen van rijp zwart fruit (zwarte bessen, bramen en pruimen) het kenmerkende malbec viooltje, hint vanille en chocolade. De smaak is vol en krachtig met dat prachtige rijpe donkere fruit, aardse tonen, iets vanille maar ook kruidnagel, chocolade en aardse tonen. In de indrukwekkende lange, krachtige afdronk valt de kenmerkende Tapiz frisheid op, die naar meer doet verlangen... Ideale begeleider van uw mooiste vlees-, wild gerechten en bij een gerijpt stuk kaas.
 
In 2003 kocht de familie Ortiz bodega Tapiz inclusief de wijngaarden in Mendoza, Argentinië. De bodega Tapiz ligt in Agrelo, Lujan de Cuyo, in provincie Mendoza. Deze streek ligt in het westen van Argentinië aan de voet van Andes gebergte. Tapiz is één van de technologisch meest geavanceerde bodega’s van Argentinië, gebruikmakend van zowel moderne als traditionele methodes en de oud wijnmaker van Château Pétrus!

Tapiz & de Château Pétrus connectie
Sinds 2012 werkt wijnmaker Fabian de Valenzuela (oud wijnmaker bij Catena) samen met Jean-Claude Berrouet. Deze legendarische wijnmaker is meer dan 40 jaar lang verantwoordelijk geweest voor een van de meest prestigieuze rode wijnen ter wereld: Château Pétrus, afkomstig uit de wereldberoemde wijnstreek Bordeaux. Jean-Claude zijn ervaring, expertise en focus op kwaliteit, elegantie en verfijning zorgen ervoor dat de Tapiz wijnen nog beter worden.

Er wordt er veel aandacht en tijd besteed aan het werken in de wijngaard zodat er ieder jaar druiven van topkwaliteit kunnen worden geoogst. Er wordt handmatig geplukt en vervolgens worden de druiven dubbel geselecteerd voordat ze in de vergistingkuipen verdwijnen. Want de beste wijnen maak je uiteindelijk van de allerbeste druiven. Door de zeer hoge kwaliteit van de druiven en het zorgvuldige wijnmaken zijn de wijnen van Tapiz, zowel rood als wit, fris, geconcentreerd, elegant en zacht van smaak.

In Mendoza zijn de klimatologische omstandigheden perfect voor wijnbouw vanwege het droge, warme klimaat en stabiele weer. Tapiz bezit wijngaarden in een van de allerbeste gebieden van Mendoza, de Uco vallei, waar alle top wijnbedrijven van Argentinië wijngaarden bezitten. De wijngaarden liggen tussen de 1200 en 1400 meter hoog, vrijwel direct aan de voet van het Andes gebergte. Het bergmassief 'Cerro el Plata' (6.100 m) en de vulkaan 'Tupungato' (6.800 m) vormen de magnifieke achtergrond. Deze hoogte zorgt ervoor dat de druiven overdag veel zonlicht ontvangen en 's avonds sterk afkoelen. Het temperatuurverschil tussen dag en nacht en de hoge lichtintensiteit dragen bij aan de complexiteit, structuur en het hele palet van aroma’s.

Black Tears (beperkt verkrijgbaar)
De naam van de wijn refereert aan de diep, donker - paarse kleur van deze wijn en de bijna zwarte tranen die deze wijn in een wijnglas.
Het doel is om een krachtige, geconcentreerde wijn te maken met de kenmerkende Tapiz frisheid.

Pers
Master titel. The global Malbec Masters 2019. "For exceptional examles, the title of Master". Deze proeverij wordt gehouden door het Engelse vaktijdschrift Drinks Business.

93 van de 100 punten, Wine Spectator. "Big and ripe, featuring concentrated raspberry, red plum and spiced cherry flavours. Pastry notes show midpalette, with a finsish tilled to the brim wiht chocolate and cream details and hints of white pepper".
Artikelnummer 943825
Soort Rode wijn
Land Argentinië
Gebied Mendoza
Wijnhuis Bodegas Tapiz
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Malbec
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...