Tapiz Malbec Classic

Tapiz Malbec Classic

Smaak omschrijving:
Prachtige, frisse, elegante stijl Malbec boordevol zacht rijp donker fruit zoals bramen en pruimen. Met een subtiele hint vanille en chocolade. De afdronk van de wijn is elegant, met subtiel minerale toets. Heerlijk in combinatie met vlees-, wildgerechten, gerijpte kazen. Heerlijke wijn 'los' van de maatijd te drinken.
 
In 2003 kocht de familie Ortiz bodega Tapiz inclusief de wijngaarden in Mendoza, Argentinië. De bodega Tapiz ligt in Agrelo, Lujan de Cuyo, in provincie Mendoza. Deze streek ligt in het westen van Argentinië aan de voet van Andes gebergte. Tapiz is één van de technologisch meest geavanceerde bodega’s van Argentinië, gebruikmakend van zowel moderne als traditionele methodes en de oud wijnmaker van Château Pétrus!

Tapiz & de Château Pétrus connectie
Sinds 2012 werkt wijnmaker Fabian de Valenzuela (oud wijnmaker bij Catena) samen met Jean-Claude Berrouet. Deze legendarische wijnmaker is meer dan 40 jaar lang verantwoordelijk geweest voor een van de meest prestigieuze rode wijnen ter wereld: Château Pétrus, afkomstig uit de wereldberoemde wijnstreek Bordeaux. Jean-Claude zijn ervaring, expertise en focus op kwaliteit, elegantie en verfijning zorgen ervoor dat de Tapiz wijnen nog beter worden.

Er wordt er veel aandacht en tijd besteed aan het werken in de wijngaard zodat er ieder jaar druiven van topkwaliteit kunnen worden geoogst. Er wordt handmatig geplukt en vervolgens worden de druiven dubbel geselecteerd voordat ze in de vergistingkuipen verdwijnen. Want de beste wijnen maak je uiteindelijk van de allerbeste druiven. Door de zeer hoge kwaliteit van de druiven en het zorgvuldige wijnmaken zijn de wijnen van Tapiz, zowel rood als wit, fris, geconcentreerd, elegant en zacht van smaak.

In Mendoza zijn de klimatologische omstandigheden perfect voor wijnbouw vanwege het droge, warme klimaat en stabiele weer. Tapiz bezit wijngaarden in een van de allerbeste gebieden van Mendoza, de Uco vallei, waar alle top wijnbedrijven van Argentinië wijngaarden bezitten. De wijngaarden liggen tussen de 1200 en 1400 meter hoog, vrijwel direct aan de voet van het Andes gebergte. Het bergmassief 'Cerro el Plata' (6.100 m) en de vulkaan 'Tupungato' (6.800 m) vormen de magnifieke achtergrond. Deze hoogte zorgt ervoor dat de druiven overdag veel zonlicht ontvangen en 's avonds sterk afkoelen. Het temperatuurverschil tussen dag en nacht en de hoge lichtintensiteit dragen bij aan de complexiteit, structuur en het hele palet van aroma’s.

Pers
89 van de 100 punten Wine Spectator.
"Ripe and juicy, with rich smoky notes to the dark plum and ripe cherry flavors. Chocolate and spice accents linger on the finish". Wine Spectator is een veel gelezen wijntijdschrift.
Artikelnummer 943820
Soort Rode wijn
Land Argentinië
Gebied Mendoza
Wijnhuis Bodegas Tapiz
Smaaktype soepel, aromatisch met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Malbec
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...