Porota Tinto Malbec

Porota Tinto Malbec

Smaak omschrijving:
Vol, soepel, zacht en krachtig van smaak, met tonen van rijp zwart fruit zoals bramen, pruimen, subtiel hintje vanille en een lekkere volle, fris-zachte afdronk. Super verleidelijke rode wijn. Kortom een ideale rode huiswijn!
Een wijn die goed past bij: vleesgerechten, pasta's, en gerijpte kazen maar ook heerlijk is om zo 'los' van de maaltijd te drinken.
 
De witte en rode Porota wijnen zijn afkomstig uit Mendoza in Argentinië. De provincie Mendoza is het belangrijkste wijnbouwgebied van Argentinië. Het ligt in het westen van het land aan de voet van het Andes gebergte.

Porota is de lokale bijnaam voor de druiven pluksters die ieder jaar weer hard werken in de wijngaarden om de oogst binnen te halen. Het etiket is geïnspireerd op deze Porota's en is geschilderd door een van de beroemdste kunstenaars van Mendoza, José Bermudez.
José komt uit een arme familie en moest al vroeg werken om de kost te verdienen. Als 12 jarige krantenverkoper leerde hij een groep studenten van de kunst academie kennen die iedere zondag in een park bijeen kwam om te tekenen. Deze zagen dat José interesse in tekenen had en ze spraken met hem af iedere zondag een krant van hem te kopen als hij met hen mee zou tekenen. Een paar jaar later studeerde hij af aan de kunstacademie van Mendoza en werd een gevierd kunstenaar.

Porota wordt gemaakt door Fabian Valenzuela, dezelfde wijnmaker die voor ons de Zolo en Tapiz wijnen maakt. De druiven voor deze wijnen zijn afkomstig uit de streek Alto Agrelo en Luján de Cuyo waar de groei omstandigheden ideaal zijn en de druiven perfect rijp worden. Van deze top druiven worden deze twee super toegankelijke wijnen gemaakt die vol, zacht en rond van smaak zijn met de kenmerkende frisheid die wijnmaker Fabian zo belangrijk vindt.
Artikelnummer 943815
Soort Rode wijn
Land Argentinië
Gebied Mendoza
Wijnhuis Porota
Smaaktype fruitig, soepel, aromatisch
Druif 1 Malbec
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2016
Inhoud 0,75
Flessen per doos 12
Kelderrestant Nee
Loading...