Tenuta Terre Nobili 'Santa Chiara' Greco

Tenuta Terre Nobili 'Santa Chiara' Greco

Momenteel geen voorraad

Smaak omschrijving:
Deze droge witte wijn is vol, rond en zwoel van smaak, met tonen van zacht fruit zoals abrikozen, perziken, bloembloesem, honing en een lange zachte, licht kruidige afdronk. Een wijn om te combineren bij gerechten zoals rissoto's, kip- en kalfs vleesgerechten, stevige maaltijd salades en zachte witte kazen. Of niet te pitigge gerechten uit de Aziatische- en Arabische keuken.
 
Tenuta Terre Nobili: Bijzondere wijnen uit het zuiden van Italië.

De wijnen van Tenuta Terre Nobili zijn afkomstig uit de provincie Calabrië, een van de zuidelijkste provincies van Italië. Calabrië wordt ook wel de 'punt van de Italiaanse laars' genoemd. Kenmerkend voor de wijnen uit Calabrië is het warme klimaat dat je proeft in de wijnen die vol en rond van smaak zijn en vaak gemaakt van druivenrassen waar je zelden van hoort zoals magliocco en nerello cappucio.

Tenuta Terre Nobili is het wijndomein van Lidia Matera en werd in de jaren zestig gestart door Lidia's vader. Als vrouw een wijndomein runnen is voor Lidia niet gemakkelijk geweest. Zij kreeg met veel weerstand uit het dorp te maken om haar ideeën gerealiseerd te krijgen. De wijngaarden worden onderhouden op basis van biologisch dynamische principes wat betekend dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt en de wijngaarden worden gezien als onderdeel van het ecosysteem.

Dit betekent dat er met compost en verschillende natuurlijke preparaten in de wijngaard wordt gewerkt om het bodem leven positief te beïnvloeden en op deze manier de natuurlijke weerstand van de wijnstok te verhogen. Dit wordt gedaan om uiteindelijk een zo hoog mogelijk kwaliteit druiven te verkrijgen. Bovendien ziet Lidia het als verplichting om het land duurzaam en schoon achter te laten voor de volgende generaties.

Santa Chiara Greco.
Deze wijn is gemaakt van de greco druif, een oud druivenras dat door de Grieken in Italië is geïntroduceerd. Dit is een krachtige en intens smakende, droge witte wijn. Deze wijn combineert fantastisch met gerechten, op basis van groenten, vis, witvlees, schaal- en schaal en schelpdieren uit de Zuid- Europese-, Arabische- en Aziatische keuken
Artikelnummer 846600
Soort Witte wijn
Land Italië
Gebied Calabria
Wijnhuis Tenuta Terre Nobili
Smaaktype krachtig, complex
Druif 1 Greco
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2014
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...