The Wedge Pinotage

The Wedge Pinotage

Meer wijnen & info van The Wedge

Smaak omschrijving:
Intens, vol en krachtig van smaak. Barstensvol rijp en donker fruit met chocolade, vanille tonen en een lange krachtige, romige, volle, indrukwekkend lange afdronk. Serveren bij stevige en krachtige vlees-, wild- en stoofgerechten (barbecue, grill etc.), gerijpte (harde) kazen.
 
The Wedge Wines laten je dromen en doen je verlangen naar de zee. De wijnen zijn geïnspireerd door onze liefde voor de zee, het strand én surfen. The Wedge is een golf die in een punt omhoog wordt gestuwd. Bijna vanuit het niets. Vervolgens wordt je als surfer in de golf gelanceerd. En dan is het overleven! Je wordt of opgevreten, eruit gespuugd, of je rijdt de golf naar het einde…The Wedge is een onbeschrijfelijk gevoel! Een beleving!

Zuid-Afrika is een van de top surf bestemmingen op de wereld, met prachtige stranden en de mooiste Atlantische- en Indische Oceaan golven om te surfen. Waar terroir en druiven samenkomen, ontstaat ook een ‘Wedge’. Die natuurlijke uitdaging en spanning is in The Wedge Wines terug te proeven. Terroir is de natuurlijke samenhang tussen wijnstok, bodem, klimaat/weer en de wijnboer.

The Wedge wijnen worden met trots gemaakt, in het wijngebied Swartland, door Stephan en Inalize Basson. Stephan en Inalize verbouwen hun oude ‘bushvine’ druivenstokken, op de graniet bodems van de beroemde Paardenberg in Swartland en maken super lekkere wijnen van grote klasse.
Swartland ligt een eind van het strand. Maar toch is het dichtbij! De gezonde spanning en adrenaline die je voelt wanneer je een golf pakt, Stephan en Inalize begrijpen dit als geen ander. Omdat de spanning en uitdaging van surfen en wijnmaken heel veel op elkaar lijken!

Swartland, een uniek wijngebied!
De regio Swartland start op ongeveer 50 kilometer ten noorden van Kaapstad en ligt aan de westkust van Zuid-Afrika. De naam 'Swartland' verwijst naar de donkere, vruchtbare aarde van deze streek en de bossen rondom de streek die ieder jaar voor korte tijd zwart kleuren.
Sinds 10 jaar is Swartland de meest gewilde en ‘hippe’ wijnstreek van Zuid-Afrika. De combinatie van wijngaarden vol oude wijnstokken en enkele van Zuid-Afrika’s allerbeste wijnmakers, hebben Swartland terug op de ‘wijnkaart’ gezet! Het klimaat in Swartland is droog en warm. Er staan veel druiven rassen aangeplant die van deze warmte houden, je proeft ze allemaal terug in ‘The Wedge wijnen’.

Wijngaard en wijnmaken
Pinotage is een uniek Zuid-Afrikaans druivenras onstaan in de jaren 20 van de vorige eeuw toen professor Abraham Perold, op de universiteit van Stellenbosch, Cinsault besloot te kruissen met Pinot Noir. Deze kruising leverde het druivenras Pinotage op! Het druivenras kenmerkt zich door veel kleur, aanwezige tannine en tonen van rijpe bramen, pruimen, aardbeien en frambozen jam, rooibos.

De The Wedge Pinotage bushvines staan aangeplant in de hoogst gelegen wijngaarden van The Wedge waar de bodem voor het grootste deel uit graniet bestaat. De combinatie van hoge ligging en bodem zorgen voor een lange, langzame rijping van de druiven. Hierdoor krijgen de druiven veel kleur, smaak, zachte tannine en is er van nature een lagere opbrengst.

Uniek is dat de Pinotage druiven worden vergist in combinatie met de schillen van het witte druivenras Viognier. Dit wordt gedaan om de smaak 'complexiteit' in de wijn te verhogen. Overigens is deze techniek niets nieuws, The Wedge wijnmaker Stephan Basson heeft zich laten inspireren door wat wijnmakers in de streek Côte-Rotie (Noordelijke Rhône, Frankrijk) al eeuwen doen; het vergisten van Syrah samen met Viognier. Tot aan het moment van botteling rijpt- en rust de wijn 12 maanden in Franse eikenhouten vaten, waarvan slechts een kleine deel ieder jaar wordt vernieuwd.
Artikelnummer 966601
Soort Rode wijn
Land Zuid Afrika
Gebied Swartland
Wijnhuis The Wedge
Smaaktype krachtig, complex met houtrijping
Vegan Nee
Druif 1 Pinotage
% Druif 1 100
Houtgebruik Ja
Jaartal 2019
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...