The Wedge Wines | Swartland | Zuid - Afrika

The Wedge Wines | Swartland | Zuid - Afrika

The Wedge Wines laten je dromen en doen je verlangen naar de zee. De wijnen zijn geïnspireerd door onze liefde voor de zee, het strand én surfen. The Wedge is een golf die in een punt omhoog wordt gestuwd. Bijna vanuit het niets. Vervolgens wordt je als surfer in de golf gelanceerd. En dan is het overleven! Je wordt of opgevreten, eruit gespuugd, of je rijdt de golf naar het einde…The Wedge is een onbeschrijfelijk gevoel! Een beleving!

Zuid-Afrika is een van de top surf bestemmingen op de wereld, met prachtige stranden en de mooiste Atlantische- en Indische Oceaan golven om te surfen. Waar terroir en druiven samenkomen, ontstaat ook een ‘Wedge’. Die natuurlijke uitdaging en spanning is in The Wedge Wines terug te proeven. Terroir is de natuurlijke samenhang tussen wijnstok, bodem, klimaat/weer en de wijnboer.  

'The best surfer out there is the one having the most fun' - Duke Kahanamoku –

'We're all equal before a wave' - Laird Hamilton -

‘Luck is in catching the wave, but then you have to ride it’ - Jimoh Ovbiagele’

The Wedge wijnen worden met trots gemaakt, in het wijngebied Swartland, door Stephan en Inalize Basson. Stephan en Inalize verbouwen hun oude ‘bushvine’ druivenstokken, op de graniet bodems van de beroemde Paardenberg in Swartland en maken super lekkere wijnen van grote klasse. Swartland ligt een eind van het strand. Maar toch is het dichtbij! De gezonde spanning en adrenaline die je voelt wanneer je een golf pakt, Stephan en Inalize begrijpen dit als geen ander. Omdat de spanning en uitdaging van surfen en wijnmaken heel veel op elkaar lijken! 

Swartland, een uniek wijngebied!

De regio Swartland start op ongeveer 50 kilometer ten noorden van Kaapstad en ligt aan de westkust van Zuid-Afrika. De naam 'Swartland' verwijst naar de donkere, vruchtbare aarde van deze streek en de bossen rondom de streek die ieder jaar voor korte tijd zwart kleuren.
Sinds 10 jaar is Swartland de meest gewilde en ‘hippe’ wijnstreek van Zuid-Afrika. De combinatie van wijngaarden vol oude wijnstokken en enkele van Zuid-Afrika’s allerbeste wijnmakers, hebben Swartland terug op de ‘wijnkaart’ gezet!Het klimaat in Swartland is droog en warm.
Er staan veel druiven rassen aangeplant die van deze warmte houden, je proeft ze allemaal terug in ‘The Wedge wijnen’.
Uniek voor Swartland is het hoge percentage wijngaarden dat met ‘bushvines’ is aangeplant. Dit is de druivenstok, gesnoeid in de vorm van een lage struik. Deze ‘struik stokken’ beschermen de druiven tegen de felle zon en harde wind. De wijngaarden van de The Wedge staan er vol mee! Het overgrote deel van deze bushvines zijn oud en dit zorgt voor druiven van hoge kwaliteit. De druiven worden met de hand geplukt om de delicate smaken en aroma’s zo goed mogelijk te behouden.  

Loading...