Vermentino di Gallura 'Thilibas' Cantina Pedres

Vermentino di Gallura 'Thilibas' Cantina Pedres

Meer wijnen & info van Cantina Pedres

Smaak omschrijving:
Wow dit is een verrassende Vermentino! Krachtig, fris en super fruitig! In de frisse, zachte smaak valt van alles te ontdekken: Rijpe nectarine, sinasappel, peer, mandarijn, bloemen bloesem, citroen en limoen. De afdronk, is lang, krachtig, fris en intens. Om te schenken bij vis-, wit vlees gerechten, bij groente-, gevogelte- en witlvlees gerechten uit de Aziatische (fusion) keuken, die niet te pittig van smaak zijn.
 
Sardinië het mysterieuze eiland van zon, zee, strand en de Sardijnse keuken die is geïnspireerd op ingrediënten uit het ruige binnenland en de Middellandse Zee en 'last but not least' de verassende wijnen.

Sardinië kent een roerige geschiedenis het is bezet door Grieken, Romeinen en Spanjaarden. Na de Feniciers, Carthagers, Grieken en Romeinen zijn het de Spanjaarden geweest die veel invloed hebben gehad op de wijnbouw o.a. door de introductie van nieuwe druivenrassen zoals Vermentino en Canonau.

Vermentino is de beroemdste witte druif van het eiland waar heerlijke frisse, droge wijnen mee gemaakt worden en die ieder jaar door meer mensen wordt ontdekt vanwege zijn frisse, fruitige en vrolijke, en originele karakter. De andere typisch Sardijnse druif Cannonau, de Sardijnse naam voor het druivenras Grenache, passend bij het warme mediterrane klimaat van het eiland. De rode wijnen van deze druif zijn heerlijk, vol, zacht en kruidig van smaak.

Onze Sardijnen zijn afkomstig van Cantina Pedres. Cantina Pedres ligt in het Noordoosten van het eiland, in het herkomst (DOCG) gebied Vermentino Gallura, waar de beste Vermentino wijnen van Sardinië vandaan komen. De wijngaarden liggen tussen de 300-400 meter, overdag is het er mediterraans warm en 's avonds zorgt een verkoelende wind vanuit zee voor perfect groeiomstandigheden voor topkwaliteit druiven.

Hoewel de familie al meer dan een eeuw actief is in de wijnbouw werden de eerste wijnen, onder eigen naam, in 2002 door eigenaar Giovanni Mancini op de markt gebracht. Tegenwoordig wordt Giovanni bijgestaan door zijn dochter Antonella. Samen hebben ze in de afgelopen jaren veel tijd en geld in het bedrijf geïnvesteerd. Zo zijn de kelders voorzien van de beste en modernste wijnmaak apparatuur om wijnen van top kwaliteit te maken. En dat dit is gelukt blijkt wel uit de vele positieve pers recensies.

Pers
Diverse vermeldingen in vooraanstaande wijnpublicaties zoals: Robert Parker, Jancis Robinson, Gambero Rosso, Decanter World Wine Awards, Wine Enthusiast, Wine Spectator.

89 van 100 punten Robert Parker ('14)
"Representing a more careful selection of fruit, the Vermentino di Gallura Thilibas is a wine of enormous character and freshness. There is an attractive sense of sharpness here with lime, cantaloup melon, kiwi and pear. Vermentino gets its name from those very same green ("verde" in Italian) characteristics. Because this fresh white wine is only aged in stainless steel, that aromatic sharpness and definition is very much intact". Robert Parker Wine Advocate is een van 's werelds meest invloedrijke wijnpublicaties.
Artikelnummer 855201
Soort Witte wijn
Land Italië
Gebied Sardegna
Plaats Vermentino Di Gallura
Wijnhuis Cantina Pedres
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Vermentino di Gallura
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...