Trebbiano d'Abruzzo Domini Aragonesi

Trebbiano d'Abruzzo Domini Aragonesi

Meer wijnen & info van Cantina Domini Aragonesi

Smaak omschrijving:
Een fruitige, frisse wijn met tonen van bloemen en rijpe golden delicious en citroen. Als aperitief wijn en schenken bij appetizers, vis- en groente gerechten.
 
Abruzzo is voor de meeste Nederlanders een nog relatief onbekend gebied in het midden van Italië. Abruzzo ligt ter hoogte van Rome maar dan aan de oostkust grenzend aan de Adriatische zee. Abruzzo staat voornamelijk bekend om de mooie historische 'borgo' stadjes gebouwd op de heuvels en omringd door de ruige en ongerepte natuurparken zoals Gran Sasso en Majella. Veel stadjes ademen nog de sfeer van de middeleeuwen, dit in combinatie met de vele kastelen op de diverse bergtoppen maken Abruzzo tot een fantastisch gebied om te bezoeken.

Wijnbouw en wijnmaken gaan terug tot de zesde eeuw voor christus dankzij de Etrusken die, gevolgd door de Romeinen, een belangrijke rol speelden op het gebied van wijnbouw. Het gebied heeft de laatste 30 - 40 jaar een ware revival doorgemaakt. Vernieuwingen op het gebied van wijnbouw en wijnmaaktechniek speelden hierbij een belangrijke rol.

De Domini Aragonesi wijnen zijn afkomstig van Cantine Dragani. Het bedrijf werd opgericht in 1812 in die tijd waren de Dragani's eigenaren van twee beroemde landgoederen die nu nog altijd de basis van het bedrijf vormen. Het gaat hier om een echt familie bedrijf dat tegenwoordig geleid door Grazia Dragani.

Trebbiano d'Abruzzo
Een topspeler binnen de Abruzzo regio. Er zijn meerdere trebbiano klonen, alle wit, maar met onderling grote verschillen.
De trebbiano d'abruzzo heeft het laatste decennium kwalitatieve reuzensprongen voorwaarts gemaakt. Mits modern wijnmaken en voldoende lage rendementen levert de druif knisperende, frisfruitige en zelfs minerale wijnen op die internationaal gelauwerd worden.

Wijnmaken
Na de oogst, koude inweking (12 uur) van het sap en de schillen. Op deze manier worden er veel druiven aroma's uit de schil geweekt. Vervolgens klaring door koude statische decantering. Fermentatie bij gecontroleerde temperatuur.
Artikelnummer 855900
Soort Witte wijn
Land Italië
Gebied Abruzzo
Wijnhuis Cantina Domini Aragonesi
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Druif 1 Trebbiano
% Druif 1 100
Houtgebruik Nee
Jaartal 2015
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Nee
Loading...