Triade Fiano, Falanghina & Greco IGT Campania

Triade Fiano, Falanghina & Greco IGT Campania

Meer wijnen & info van Cantine Paololeo

Smaak omschrijving:
Het parfum van de wijn is bloemig en fris tegelijk. De wijn is droog, fris, aromatisch van smaak met citrus fruit; grapefruit en citroen, perzik, kamperfoelie en een hintje mandarijn. De frisse, volle afdronk maakt het tot een zeer complete wijn. Perfect als aperitief en om door te schenken bij lichte visgerechten, voorgerechten en zomerse salades.
 
Triade bianco is afkomstig uit het wijngebied Campanië. Campanië is een provincie in het zuidwesten van Italië met als hoofdstad Napels. De wijngebieden rond de stad Napels zijn sinds de Romeinse tijd beroemd vanwege hun heerlijke wijnen. De variatie in bodem, klimaten en druivenrassen levert zeer verassende witte en rode wijnen op.

De Triade bianco is hier een perfect voorbeeld van voor deze wijn zijn drie lokale druivenrassen geblend tot een zeer verrassende witte wijn. De wijn is samengesteld van de druivenrassen: 33% fiano, 33% falanghina & 33% greco.

De druiven voor deze wijn worden in september en oktober met de hand geplukt en de verschillende druivenrassen worden apart gevinifieerd. 80% van ieder druivenras wordt vergist op grote roestvrijstalen vaten en 20% wordt vergist op nieuwe franse eikenhouten vaten, waar de wijn in totaal ongeveer 45 dagen op verder rijpt. Voor het vergisten en rijpen op eikenhouten vaten wordt gekozen om de wijn meer smaakdiepte en complexiteit te geven.

De combinatie van niet alledaagse druivenrassen en een zeer kundige hand van wijnmaken heeft een zeer verassende wijn opgeleverd die het ontdekken meer dan waard is.

Pers
Winnaar van een zilveren medaille tijdens de International Wine & Spirits Competition. Gezien de prijsklasse van de wijn een hele goede prestatie. De IWSC is een van de grootste wijn en meest toonaangevende proef competities ter wereld.
Artikelnummer 854801
Soort Witte wijn
Land Italië
Gebied Campania
Plaats Campania
Wijnhuis Cantine Paololeo
Smaaktype aromatisch, fris, droog
Vegan Nee
Druif 1 Fiano
Druif 2 Falanghina
Druif 3 Greco
% Druif 1 33
% Druif 2 33
% Druif 3 34
Houtgebruik Ja
Jaartal 2018
Inhoud 0,75
Flessen per doos 6
Kelderrestant Ja
Loading...